Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: De leukste beelden van de Koningsspelen in Delft

22 april 2022 · Leestijd 2 min

Samen met kinderen van twee basisscholen in Delft hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima vrijdagochtend de tiende editie van de Koningsspelen geopend. De kinderen vulden daarbij een zogenoemde fitmeter met ballen, waarbij de koning het kleinste kind hielp door hem op te tillen. Na afloop knalde er oranje vuurwerk de lucht in.

Nadat het koor van Kinderen voor Kinderen het themanummer 'Voel je Fit!' ten gehore had gebracht, konden de Koningsspelen in Delft en de rest van het land beginnen. Het koningspaar bleef daarbij nog even kijken bij de verschillende sport- en spelonderdelen.

Lees verder onder de foto's.

Koning_tilt_jochie_op_Koningsspelen
Koningin_Maxima_boogschieten_Koningsspelen
Koningin_Maxima_boksen_Koningsspelen

Het koningspaar vertelde vrijdagochtend in gesprek met Zappsport dat ze zelf erg fanatiek zijn tijdens het sporten. "Wij zijn allebei heel fanatiek", zei Willem-Alexander lachend. Máxima beaamde dat. "Ja, wij zijn heel fanatiek en de kinderen ook. Als we gaan tennissen, dan gaan we er helemaal voor", zei de koningin. "En daarna proberen we om een goede verliezer te zijn", zei Willem-Alexander.

De koning onthulde ook dat hij veel aan sport doet. Zo zei hij "een paar keer per week" te tennissen en evenzoveel keer aan krachttraining te doen. "Ik ben sowieso ook veel buiten met de kinderen. Een lekkere wandeling is ook al sporten, dus met een fikse wandeling van anderhalf uur ben je ook al goed bezig", zei hij.

Voor de start van de Koningsspelen genoot het koningspaar samen met alle leerlingen van een gezamenlijk ontbijt. De Koningsspelen zijn een initiatief van de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation en werden tien jaar geleden voor het eerst georganiseerd om kinderen meer te laten bewegen.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--