Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kopzorgen voor Charles na vertrek meerdere medewerkers

16 september 2021 · Leestijd 2 min

Het zal prins Charles vast niet onberoerd laten. Zijn liefdadigheidsinstelling is opnieuw in verlegenheid gebracht nu in korte tijd twee bestuursleden zijn opgestapt. De directieleden legden hun taken neer na aantijgingen dat de organisatie in ruil voor een ontmoeting met de prins geld aannam van rijke buitenlandse zakenmannen.

Voorzitter Douglas Connell diende woensdag zijn ontslag in en volgt daarmee het voorbeeld van directeur Chris Martin die eerder al terugtrad. In een verklaring die in handen is van Britse media zegt Connell geschrokken te zijn van de beschuldigingen dat de organisatie betrokken is bij voornoemde "boevenpraktijken".

Het vertrek van directeur Martin volgde enkele dagen nadat bekend was geworden dat de organisatie van Charles in 2016 enkele tonnen aan zou hebben genomen van een Russische zakenman. Ook circuleert een briefje waarin Charles de Rus hartelijk bedankt voor zijn donatie en ernaar uitziet hem na de pandemie te ontmoeten.

Dubieuze donaties

Eerder al stapte ook Michael Fawcett op bij de liefdadigheidsinstelling. De voormalig persoonlijke bediende van Charles zou voor hij directeur werd bij de organisatie een deal hebben gesloten met een rijke Saudi-Arabische zakenman. In ruil voor een fors bedrag voor de stichting zou hij een koninklijke onderscheiding ontvangen.

Inmiddels is er een onderzoek gestart naar de beschuldigingen. Prins Charles heeft in een reactie gezegd geen weet te hebben van de dubieuze donaties en het onderzoek te steunen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--