Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kroonprins Frederik gaat op jacht in televisieprogramma

2 juli 2021 · Leestijd 2 min

Kroonprins Frederik was donderdagavond te zien in het langlopende Deense tv-programma 'Nak & Æd'. Daarin trekken chef-kok Nikolaj Kirk en bioloog Jørgen Skouboe door Denemarken. Het drietal ging op jacht en bereidde in de bossen maaltijden met ingrediënten uit de natuur en... hetgeen ze geschoten hadden.

De Deense troonopvolger liet Kirk en Skouboe de bossen van het nationaal park Kongernes Nordsjælland zien. Dit gebied in het noorden van Denemarken is bekend om zijn sikaherten. Met z'n drieën bouwden de mannen een verblijfplek.

In het programma is te zien hoe Frederik uitleg krijgt over de jacht op de sikaherten. Daarna gaan de drie mannen jagen en het lukt ze om een hert te schieten. Samen met groenten en paddenstoelen die ze in het bos plukken, maken ze hun hoofdmaaltijd.

Frederik mag de stukken vlees afblussen met whisky en dat zorgt voor enorme vlammen, tot groot plezier van het drietal. Daarna wordt, onder het genot van een glas wijn, de maaltijd verorberd. Een 'koninklijk' tafereel dat we op de Nederlandse tv niet snel zullen zien!

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--