Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kroonprinses Victoria maakt bijzondere carrièreswitch

2 mei 2024 · Leestijd 2 min

De Zweedse kroonprinses Victoria maakt een bijzondere carrièreswitch. Komend najaar zal zij beginnen met een speciale officiersopleiding, zo meldt het Zweedse hof.

Voorbereiden

De recente inlijving van Zweden bij de NAVO als gevolg van de oorlog in Oekraïne heeft een grote impact gehad op de relatie tussen het Zweedse Koninklijk Huis en Defensie. Hoewel koning Carl Gustaf momenteel de belangrijkste vertegenwoordiger is van de strijdkrachten, blijft prinses Victoria haar kennis en ervaring op militair gebied uitbreiden om zich voor te bereiden op haar toekomstige rol als staatshoofd.

Lees verder onder de foto.

Kroonprinses Victoria STANTA 2023
De kroonprinses arriveert in november 2023 op een militaire basis voor een bezoek aan het trainingskamp STANTA in Engeland.

Militair verleden

In het verleden heeft kroonprinses Victoria al verschillende vormen van militaire training gevolgd. In de herfst van 2024 zal ze beginnen aan de opleiding aan de Nationale Defensie Academie van Zweden. Haar opleiding zal zowel theoretische als praktische elementen bevatten.

Lees verder onder de foto.

Prinses Victoria militaire training in 2003.
Prinses Victoria met camouflageverf op haar gezicht, gekleed in militair velduniform en helm in 2003.

Special Officer Training

De Special Officer Training die kroonprinses Victoria zal gaan volgen duurt gemiddeld 20-25 maanden. De strijdkrachten benadrukken dat het programma een dieper inzicht in tactiek en militaire strategie zal bieden. Volgens Defensie zal deze opleiding dan ook van groot belang zijn in de ontwikkeling van prinses Victoria tot staatshoofd.

Kroonprinses Victoria samen met haar vader, koning Carl Gustaf, in 2023.
Kroonprinses Victoria samen met haar vader, koning Carl Gustaf, in 2023.

Foto's: ANP

Geschreven door

Mitchel van der Hoef

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--