Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kroonprinses Victoria spreekt over gezondheid voor kinderen

23 november 2019 · Leestijd 2 min

Zweden is op de goede weg om meer kinderen een gezonde jeugd te bezorgen, maar er moet nog veel gebeuren. Dat zei kroonprinses Victoria van Zweden vrijdag tijdens een toespraak op het Pep Forum in Stockholm. De bijeenkomst werd georganiseerd door Generation Pep, een stichting die haar man, prins Daniel in 2016 heeft opgericht.

In haar praatje zei Victoria dat kinderen en jongeren in Zweden steeds minder bewegen. Daar maakt ze zich zorgen over. "Daarom hebben prins Daniel en ik Generation Pep opgericht", legde ze uit. Daarmee wilden de royals een platform creëren om lichaamsbeweging te stimuleren. Op het Pep Forum ontmoette Victoria enkele initiatiefnemers van projecten die door haar stichting worden ondersteund.

Lees verder onder de Instagram-post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Hoewel er al veel projecten lopen, moet er volgens de kroonprinses nog veel meer gebeuren om meer kinderen en jongeren te laten bewegen. Daarvoor zijn er volgens haar veel meer mensen en organisaties nodig die als voorbeeld kunnen dienen voor een gezondere levensstijl. Tijdens het Pep Forum werd hierover gesproken met afgevaardigden van succesvol verlopen projecten. Er waren verschillende sprekers, onder wie bekende Zweedse sporters.

Prins Daniel deed mee aan een discussie over hoe kinderen en jongeren aangezet kunnen worden om meer te bewegen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--