Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kroonprinses Victoria valt in de prijzen

1 maart 2021 · Leestijd 2 min

De Zweedse kroonprinses Victoria is dit jaar door lezers van het tijdschrift QX verkozen tot een van de winnaars van het Gay Gala. Victoria heeft de prijs van 'Hetero van het jaar' onder meer te danken aan de toespraak die ze afgelopen jaar hield bij de opening van Stockholm Pride.

De kroonprinses liet in een brief aan de lezers weten erg dankbaar te zijn voor de onderscheiding. "Ik was erg trots en blij met de mooie onderscheiding van de lezers van QX. Het betekent veel voor me", schreef Victoria.

Lees verder onder de twee foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Victoria stelde verder dat het afgelopen jaar op verschillende manieren een uitdaging is geweest. "In veel delen van de wereld wordt mensenrechtenwerk belemmerd of gehinderd door de pandemie. Daarom is het nu bijzonder belangrijk dat we elke dag blijven werken aan een wereld waarin LGBTQI-ers de kans krijgen om in vrijheid en zonder onderdrukking te leven."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--