Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Langverwachte boek Harry en Meghan in Britse boekwinkels

11 augustus 2020 · Leestijd 3 min

Het langverwachte boek 'Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family' ligt vanaf dinsdag in de Britse winkels. De biografie moet de vele geruchten over de hertog en hertogin van Sussex ontkrachten.

Boek_Finding_Freedom_Harry_en_Meghan.jpg

Hoewel het boek voornamelijk over hen gaat, is er wel wat onduidelijkheid over de betrokkenheid van Harry en Meghan zelf bij het maken van het boek. De auteurs, royaltyverslaggevers Omid Scobie en Carolyn Durand, zeiden in eerste instantie dat zij het boek mede op basis van interviews met de hertog en hertogin hebben geschreven.

Het paar heeft via een woordvoerder laten weten dat ze persoonlijk geen deel hebben gehad aan de totstandkoming van de biografie. Veel professionele volgers van het Britse koningshuis hechten geen waarde aan die verklaring. Daarvoor staan er te veel details in die alleen Harry en Meghan zelf kunnen weten.

Diverse media meldden eerder ook al dat vrienden van Harry en Meghan wel meewerkten aan het boek, maar zonder hun instemming nooit zo openhartig zouden zijn geweest, of met de auteurs zouden hebben gepraat.

Hoe anders kan een tweegesprek tussen Harry en broer William worden weergegeven, het ontslag na twee nachten werk van een 'nanny' worden onthuld of na twee jaar opeens de naam van de hond bekend worden?

Lees verder onder de foto.

Reputatie

In de afgelopen weken werden al regelmatig details uit het boek naar de media gelekt. Zo beschrijven de auteurs hoe onder anderen Harry's beste vriend en zijn broer William hem adviseerden voorzichtig te zijn met Meghan, om niet te hard van stapel te lopen. Dat zou bij Harry niet in goede aarde zijn gevallen.

In de biografie valt ook te lezen dat Harry en Meghan zich gedwongen voelden om Archie's nachtverpleegster te laten gaan, "omdat ze onprofessioneel was". De jonge ouders zouden de vrouw hebben ingehuurd na het vertrek van Meghans moeder Doria. Dat was echter van korte duur, want midden in haar tweede nachtdienst zou ze de deur zijn gewezen. 

Ook zou prins Harry zich niet beschermd voelen door zijn eigen familie toen hij door zijn relatie en huwelijk met Meghan extra werd belaagd door de Britse roddelpers. Meghan zei tegen haar vrienden dat de kritiek van tabloids voelde als een "dood door duizenden steken".

Wat de rol van Harry en Meghan tijdens het schrijfproces ook is geweest, de ontvangst van het boek zou volgens Daily Express niet heel positief zijn voor de twee. "Het boek dat hun acties, gedachten en gevoelens van de afgelopen jaren zou verklaren, is al belachelijk gemaakt en heeft op sommige plaatsen tot boze reacties geleid." Ook wordt hun imago er volgens de krant niet door verbeterd.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--