Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Laurent houdt mening over Delphine voor zich

22 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Prins Laurent, de broer van de Belgische koning Filip, heeft zich voor de tweede keer binnen een week uitgelaten over zijn nieuwe halfzus Delphine. Tijdens zijn bezoek aan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren liet hij donderdag in het midden wat hij van de situatie vindt. "Ik zeg niet dat ik blij ben of niet blij ben."

Laurent herhaalde wel dat Delphine altijd welkom is. "Als ze dat nodig heeft, komt ze. Als ze dat niet nodig heeft, komt ze niet. Voor u is dat een nieuwigheid, voor mij is dat geen nieuwigheid", zegt de prins. "Want ze weet dat onze deur - van mijn vrouw en ik - altijd openstaat voor haar. Dat weet ze, dus ik moet dat niet in publiek melden."

De 56-jarige Laurent kent prinses Delphine naar eigen zeggen al twintig jaar. "Ik zeg niet dat ik blij ben of niet blij ben. Ik zeg gewoon maar dat de deur open is voor haar, en dat is het belangrijkste", besluit hij.

Filip en Delphine ontmoetten elkaar eerder deze maand nadat het Brusselse Hof van Beroep eindelijk uitspraak had gedaan in de al zeven jaar lopende rechtszaak van Delphine tegen Filips vader koning Albert II. Zij wilde erkend worden als buitenechtelijke dochter van Albert, maar hij weigerde dat. Het Hof gaf Delphine op alle punten gelijk. Daarmee werd het vaderschap van Albert definitief vastgesteld en kreeg ze zijn achternaam plus de bijbehorende titel prinses van België.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--