Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijkersvraag: hoe lang zijn de Oranjes eigenlijk?

30 oktober 2023 · Leestijd 4 min

Elke week beantwoorden we een vraag van een kijker of lezer. Deze week vroegen jullie je af: hoe lang zijn de Oranjes eigenlijk? Wij vertellen het je in dit artikel.

Altijd al willen weten hoe lang koning Willem-Alexander is? Dan wil je zeker verder lezen. Heb je nu een prangende vraag over het koningshuis? Mail deze dan gerust naar blauwbloed@eo.nl en wie weet beantwoorden we straks jouw vraag op de website!

Hoe lang is koningin Máxima? 

Koningin Máxima is met haar Argentijnse genen en blonde lokken een bijzondere verschijning. Met haar lengte doet de koningin zeker niet onder aan een Nederlandse dame, want Máxima is 1,78 m lang. Als we kijken naar het gemiddelde voor vrouwen in Nederland (1,70 m) is dat aan de lange kant. 

Lees verder onder de foto.

maxima-zwembad5

Hoe lang is prinses Beatrix? 

Prinses Beatrix is in tegenstelling tot haar zoon Willem-Alexander aan de kleine kant. Hoe lang de prinses echt is weten we niet precies. Al weten we wel dat Beatrix iets langer is dan koningin Elizabeth en zij was 1,63 m lang. Het verschil kun je op onderstaande foto uit 2012 goed zien. Al zullen zij beiden in de tussentijd (in verband met hun leeftijd) wat zijn gekrompen. 

Lees verder onder de foto.

beatrix-elizabeth-2012

Hoe lang is prinses Amalia? 

Ook de lengte van prinses Amalia kunnen we niet exact achterhalen. Wel lijkt ze van de drie dochters van koning Willem-Alexander en koningin Máxima de langste te zijn. Dat kan ook bijna niet anders met zulke lange ouders. Op foto's is te zien dat ze bijna even lang is als haar moeder. Dat betekent dat ze om en nabij 1,78 m lang moet zijn. Op onderstaande foto lijkt prinses Amalia langer dan koningin Máxima, maar dat kan ook door het schoeisel komen. Want op een andere foto (waar ze allebei platte schoenen dragen) lijken ze ongeveer even lang. Kijk maar!  

Lees verder onder de foto's.

amalia-maxima-2023februari
Februari 2023: Koningin Maxima en prinses Amalia tijdens een bezoek aan een schooltuinprogramma op Sint Maarten.
foto strand 28 januari Maxima en Amalia
Januari 2023: Koning Willem-Alexander poseert met zijn vrouw Máxima en dochter Amalia op het strand.

Hoe lang is prinses Alexia? 

De lengte van prinses Alexia is ook niet bekend. De 18-jarige heeft momenteel een tussenjaar en is in haar pubertijd flink gegroeid. Als we kijken naar de meest recente foto van Alexia met haar zus Amalia zien we dat prinses Amalia wat langer is. De twee dragen hier allebei platte schoenen. 

Lees verder onder de foto.

amalia1_44
Prinses Amalia en prinses Alexia bij de Formule 1 in Zandvoort.

Hoe lang is prinses Ariane? 

Als de jongste van het gezin zou je verwachten dat ze ook de kleinste is. Maar inmiddels heeft Ariane haar zus Alexia ingehaald en is ze bijna net zo lang als Amalia. Dat zien we goed bij de foto's van de jaarlijkse fotosessie afgelopen zomer. Hoe lang prinses Ariane uiteindelijk zal worden? De tijd zal het leren. 

Lees verder onder de foto.

Amalia, Ariane en Alexia tijdens fotosessie 2023
Prinsessen Amalia, Ariane en Alexia op het Zuiderstrand tijdens de traditionele fotosessie van de koninklijke familie in 2023.

Hoe lang is koning Willem-Alexander?

Van koning Willem-Alexander weten we (gelukkig wel) hoe lang hij precies is. De koning is 1,83 m lang. Daarmee is hij één centimeter kleiner dan de gemiddelde Nederlandse man. 

Lees verder onder de foto.

Willem-Alexander-Zuid-Afrika
Koning Willem-Alexander mist koningin Máxima tijdens het bezoek aan de botanische tuin van Kirstenbosch in Zuid-Afrika.

Hoe lang is prins Constantijn?

Zoals je hieronder op de foto kunt zien, is prins Constantijn kleiner dan zijn broer.

Lees verder onder de foto.

Constantijn en Claus-Casimir tijdens het fotomoment in Lech in 2020.
Mannen onder elkaar: Constantijn, Claus-Casimir en Willem-Alexander tijdens het fotomoment in Lech in 2020.

Op het web circuleert dat de 54-jarige prins 1,74 m zou zijn, maar dat lijkt ons niet aannemelijk. Wanneer Constantijn naast koningin Máxima staat, zien we duidelijk dat hij langer is. En dat terwijl zij waarschijnlijk ook hakken draagt. 

Lees verder onder de foto.

prinsjesdag2022

Hoe lang is prinses Laurentien? 

Prinses Laurentien is net als koningin Máxima en prinses Amalia een lange dame. Ze is net wat korter dan Amalia en wat langer dan Alexia. Maar dat kan ook aan de torenhoge hakken liggen die prinses Laurentien droeg op Prinsjesdag. 

Lees verder onder de foto.

Prinses-Alexia-Prinses-Laurentien-Prins-Constantijn-Prinsjesdag

Hoe lang is gravin Eloise van Oranje? 

Op sociale media is te zien dat gravin Eloise van Oranje langer is dan haar moeder prinses Laurentien. De gravin deelt regelmatig leuke kiekjes met haar moeder op haar sociale media kanalen waardoor we duidelijk kunnen zien dat Eloise ook al zo lang is. De lengte zit dus echt in de familie! 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP / Instageam @eloisevanoranje

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--