Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Letizia in elegante avondjurk, parels, diamanten maar met witte mondkap

17 november 2021 · Leestijd 2 min

Koning Felipe van Spanje heeft dinsdagavond tijdens een galadiner in het Koninklijk Paleis in Madrid een toast uitgebracht op de jarenlange goede relatie met Italië. Dat gebeurde op de eerste dag van het staatsbezoek dat de Italiaanse president Sergio Mattarella brengt aan Spanje.

Felipe benadrukte in zijn speech onder meer het belang van de Europese Unie bij het bestrijden van de coronacrisis. "Een verenigd Europa is een noodzakelijke voorwaarde voor vooruitgang en om versnippering en zelfs confrontatie te vermijden", aldus de koning. "Italië en Spanje moeten samenwerken om Europa meer verenigd, democratischer en welvarender te maken.

Bekijk meer onder de video!

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Letizia_Spanje_avondjurk.jpg

Voor de gelegenheid trekken de royals hun chicste kleding uit de kast. Koningin Letizia houdt het bij een bescheiden, maar elegante zwarte avondjurk. Daarbij schittert ze met een tiara vol parels en diamanten van Cartier. Ook wel de diamanten circkeltiara genoemd. Ondanks alle glitter en glamour blijft, maatregelgetrouw, de mondkap op.

Italië is een belangrijke spil in de EU, zei Felipe ook. "Als vriend en bewonderaar van uw land vertel ik u dat er zonder Italië geen Europa is."

Eerder op de dag werd Mattarella met alle egards officieel verwelkomd in Spanje. Op het plein voor het paleis vond een parade plaats en inspecteerden Felipe en Mattarella samen de wacht. De inmiddels 80-jarige president heeft, zoals al jaren gebruikelijk, zijn dochter Laura meegenomen naar het staatsbezoek. Zijn vrouw Marisa overleed in 2012.

Anp/Casarealtv/Blauw Bloed

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--