Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zo moeder, zo dochter: Leonor winkelt net als Letizia graag bij dit Spaanse boetiekje

27 juli 2023 · Leestijd 3 min

Wanneer je moeder koningin is neem je natuurlijk een kijkje in haar kledingkast. Al die designerkleding, prachtige japonnen voor staatsbanketten en tiara's vliegen je om de oren. Ware het niet dat koningin Letizia van Spanje een heel ander (en betaalbaar) Spaans boetiekje in haar favorietenlijst heeft staan - en prinses Leonor winkelt daar graag ook.

Waar koningin Letizia er vooral uitspringt door haar roze kledingkast, staat ze ook bekend om haar betaalbare outfits. Zo winkelt ze regelmatig bij winkels die ook te betalen zijn voor het 'normale volk'. Iets wat dochter Leonor van haar overgenomen lijkt te hebben. Ze hebben allebei een voorliefde voor dít Spaanse boetiekje - en de kans is groot dat jij daar ook iets van in de kast hebt liggen. 

Een bekend Spaans boetiekje 

Of nou ja, boetiekje? Dat kunnen we de Zara inmiddels niet meer noemen. De Spaanse modeketen is inmiddels ultra populair en wordt over de hele wereld verkocht. We kijken niet gek op dat de Spaanse koningin en prinses er ook wat van in de kast hebben liggen. Al is het wel verrassend dat ze de jurken van dit kledingmerk dragen naar officiële gelegenheden waar ze ook een duurder exemplaar voor hadden kunnen aanschaffen. 

Lees verder onder de foto.

Leonor-zara
2023: Prinses Leonor in een jurk van Zara.

Prinses Leonor kiest hier voor een geprinte jurk van het merk dat nog geen zestig euro kost. De gezellige bloemenprint en felle kleuren passen perfect tussen de duurdere jurken van het gezelschap. Daarmee bewijst de 17-jarige prinses, die in oktober 18 wordt, dat je niet veel geld uit hoeft te geven om er beeldig uit te zien. 

Dit is een stylingtruc die ze geleerd heeft van haar moeder. Koningin Letizia draagt namelijk regelmatig een outfit van dit betaalbare kledingmerk. Dat is ook logisch, want het merk kent haar oorsprong in Spanje (dit is dan ook de reden dat kroonprinses Victoria van Zweden vaak voor een jurk van H&M kiest).

Maar dat is niet het enige betaalbare merk dat de koningin vaak draagt. Zo droeg Letizia bij haar bezoek aan Colombia een cargo jeans van het merk Stradivarius, een merk van hetzelfde moederhuis als Zara. En winkelt ze ook weleens bij het Scandinavische merk &Other Stories.

Lees verder onder de foto.

Letizia Colombia 2023

Zo moeder, zo dochter 

De twee hebben ook af en toe soort gelijke kleding van de Spaanse modeketen aan. Zo werd het duo vorig jaar zomer op de foto gezet toen zij allebei een jurk van nog geen veertig euro aanhadden. Dit is zo'n koopje dat zelfs het Spaanse koninklijke gezin 'm niet kon afslaan. Nu is het natuurlijk de vraag of zij net als iedereen urenlang in de wachtrij voor de paskamers moeten staan, of zouden ze alles online bestellen? De items zitten in ieder geval als gegoten, daar zal het niet aan liggen. 

Letizia-Sofia-Leonor
2022: Leonor is samen met moeder en oma op Mallorca en draagt net als haar Letizia een jurkje van Zara.

Foto's: ANP

Deze onverwachte royal was het beste gekleed op Wimbledon (en Catherine was het niet)

Lees ook over:

Deze onverwachte royal was het beste gekleed op Wimbledon (en Catherine was het niet)
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--