Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Letizia snuffelt naar sandaaltjes op markt Ibiza

18 augustus 2020 · Leestijd 2 min

De Spaanse koning Felipe en koningin Letizia hebben tijdens hun werkvakantie op Mallorca een uitstapje gemaakt naar het eiland Ibiza. Het was hun laatste uitje en officiële bezoek van de korte zomervakantie.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het koninklijk paar bezocht eerst de necropolis van Puig de Molins en het museum. Daarna was de gemeente San Antoni de Portmany de tweede stop. Daar liepen ze door enkele winkelstraten en namen de royals een kijkje bij de haven. Ze lieten zich informeren over het werk van vissers en de traditionele ambachten op het eiland.

Lees verder onder de video.

Over publieke belangstelling hadden Felipe en Letizia niet te klagen. Er was veel publiek op de been en het paar werd enthousiast begroet. Volgens Spaanse media kreeg een man de lachers op zijn hand toen hij naar Felipe riep: "Verlaat ons niet!" Een sneer naar zijn vader, koning-emeritus Juan Carlos. Die verliet Spanje vanwege beschuldigingen van corruptie. Het is niet duidelijk of Felipe de kreet heeft gehoord.

Lees verder onder de foto's.

De moeder van Felipe verblijft net als het koninklijk gezin op Mallorca. Koningin Sofia heeft zich echter sinds het vertrek van haar man - ze was toen al op het Spaanse eiland - weinig laten zien.

Vorig jaar ging Sofia een aantal keer met haar kleindochters op pad, maar dit jaar zijn Leonor en Sofia alleen met hun ouders koning Felipe en koningin Letizia op stap geweest.

Een aantal Spaanse media vraagt zich af of hier bewust beleid achter steekt van het paleis om de prinsessen publicitair niet te verbinden met hun in opspraak geraakte grootvader. Zo'n link zou kunnen worden gelegd wanneer de meisjes worden gefotografeerd met hun oma.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--