Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lief! Silvia schrijft brief aan Zweedse ouderen

6 mei 2020 · Leestijd 2 min

De Zweedse koningin Silvia heeft dinsdag een brief geschreven die is geadresseerd aan de ouderen in het land. De brief valt te lezen op de website van het Zweedse koningshuis. De koningin schreef de brief in het kasteel Stenhammar.

"Veel dingen zijn anders deze dagen, en daarmee ook moeilijker", begint Silvia haar brief. "Tijdens deze pandemie die nu over de wereld rondwaart, en die zoveel levens verandert, denk ik vooral aan jullie bejaarden en mensen die lijden aan dementie, jullie die extra kwetsbaar zijn." In haar brief richt de koningin zich ook aan het zorgpersoneel die de bejaarden helpen. "Met dank denk ik ook aan alle mensen die werken in de bejaardenzorg, jullie die zorgen voor onze ouderen en die hen veilig laten voelen, soms onder moeilijke omstandigheden."

Knuffel

"Uit mijn eigen ervaring weet ik hoe moeilijk het kan zijn om een familielid te hebben met dementie; hoeveel zorgen en frustratie je kan voelen", vervolgt de 76-jarige Silvia. "Een telefoon- of videogesprek, een brief of sms kan niet hetzelfde contact verzorgen dat je krijgt in een persoonlijke ontmoeting. Het kan geen knuffel vervangen, of een warme hand op je schouder, maar het kan zij die geïsoleerd zitten beter laten voelen." Ze hoopt dat de mensen van Zweden ook daarom extra moeite nemen om elkaar op te vrolijken.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--