Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lockdown heeft grote gevolgen voor werkbezoeken van koningspaar

15 december 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima werken tot de kerstvakantie weer thuis. Ze hebben hun agenda aangepast nu Nederland in een strengere lockdown is gegaan. De afgelopen maanden werden veel gesprekken en bijeenkomsten al digitaal gevoerd of bijgewoond, maar waar mogelijk werden ook nog werkbezoeken afgelegd.

Zo was de koning afgelopen vrijdag bij de Amsterdamse roeivereeniging Willem III om uit eerste hand te horen wat de coronamaatregelen voor gevolgen hebben voor de sportsector en algemene gezondheid. De werkbezoeken werden niet van tevoren aangekondigd om drukte te voorkomen. Ook voor deze week waren bezoeken in voorbereiding maar die zijn maandag weer van de agenda gehaald. Dat gebeurde ook met de voor woensdag geplande aanbieding van geloofsbrieven op paleis Noordeinde.

Koningin Máxima is woensdag wel digitaal aanwezig bij de overhandiging van de 'Staat van het mkb' aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken. Dat doet Máxima als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap.

Kersttoespraak

Koning Willem-Alexander heeft in elk geval nog de opname van zijn kersttoespraak in de agenda staan. Daarvoor wordt nog eens goed gekeken wat er binnen de geldende regels mogelijk is, maar ook eerder dit jaar zijn al opnamen gemaakt waarbij slechts een kleine ploeg in het paleis mocht komen en waar royaal afstand werd gehouden.

Wat er gebeurt met de alternatieve nieuwjaarsontvangsten die voor 12 januari waren aangekondigd, is nog niet bekend, zo liet de Rijksvoorlichtingsdienst weten. Daarover wordt op een later moment een besluit genomen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--