Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Luister: Harry en Meghan in podcast over mentale gezondheid

11 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben meegedaan aan een podcast over mentale gezondheid. In de podcast 'Teenager Therapy' vertellen ze onder meer over periodes hun leven dat zij zich mentaal niet goed voelden.

"Het is heel schadelijk voor je mentale gezondheid als mensen dingen over je zeggen die niet waar zijn", zegt de hertogin van Sussex bijvoorbeeld over alle leugens die vorig jaar over haar werden verteld. "Ik was toen de meest getrolde persoon ter wereld", zegt Meghan over die periode. Volgens de oud-actrice werd er zo veel haat over haar uitgestort dat ze er bijna aan onderdoor ging. "Ik kan niet eens beschrijven hoe je je dan voelt."

Harry doet veel aan meditatie om rust te vinden. "Ik had niet gedacht dat ik dat ooit zou doen", zegt hij daarover. Ook vertelde hij dat ze samen veel praten. Dat noemt hij heel belangrijk. "Hoe meer we erover praten, hoe normaler het wordt."

Harry en Meghan spraken in de podcast met scholieren Gael, Kayla en Thomas. Teenager Therapy werd gemaakt vanwege World Mental Health Day. Voor de prins is mentale gezondheid al jaren een onderwerp dat hem na aan het hart ligt. In de podcast vertelde hij dat veel mensen denken dat het maar een kleine groep is die mentale problemen heeft. "Ik denk dat zeker 90 procent van de mensen op aarde er op een of andere manier mee te maken heeft", stelde Harry. "En nu met het coronavirus is het misschien wel 99 procent."

De hertog en hertogin van Sussex vinden het bestrijden van online haatzaaien en de verspreiding van desinformatie belangrijk. Daarom willen ze eerlijk zijn over hoe ze hun ervaringen ermee hebben beleefd. Zo willen ze begrip kweken en laten zien welke schade het kan veroorzaken. "Hoewel onze ervaringen heel anders zijn dan wat mensen dagelijks meemaken, blijft het gevoel hetzelfde, en dat is voor iedereen gelijk", zei Meghan.

Vogels

Verder verklapte Meghan per toeval dat haar zoontje Archie dol is op vogels. Tijdens het gesprek laat Archie zich gelden. Meghan vraagt aan de interviewers of ze moet wachten tot Archie stil is. "Ik kan ook vogelgeluiden maken", zegt Harry dan. Daarop laat Meghan zich ontvallen dat Archie dol is op vogels. Het gebeurt niet vaak dat Meghan en Harry details prijsgeven over hun privéleven.

Luister de gehele podcast hier: 

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--