Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima bezoekt fabrikant van mondmaskers

12 mei 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft dinsdagochtend een bezoek gebracht aan AFPRO Filters in Alkmaar. Dit bedrijf is onder meer gespecialiseerd in het maken van mondkapjes.

Tijdens het werkbezoek kreeg de koningin een rondleiding. Daar werd haar uitgelegd welke grondstoffen voor de mondmaskers gebruikt worden, en welke machines zijn aangeschaft om de kapjes te produceren en ze te controleren op goede kwaliteit. Hier werkt onder meer TNO aan mee.

Lees verder onder de foto.

maxima_alkmaar_mondkapjes_corona.jpg

Het bedrijf is gespecialiseerd in het maken van allerlei soorten filters en maakt onderdeel uit van een samenwerking met andere organisaties zoals DSM en Auping. Hun doel is per week één miljoen mondkapjes te maken. Dat getal is zo'n 25 procent van het aantal dat nu nodig is. Dit gaat om de medische mondmaskers met de FFP2 classificatie, de mondkapjes met een speciaal filter erop die dus beter beschermen dan gewone kapjes. 

Lees verder onder de foto's.

De koningin had tijdens het bezoek ook twee rondetafelgesprekken. Daarin sprak ze met de eerder genoemde organisaties die de krachten hebben gebundeld om de mondkapjes te produceren. Het tweede gesprek was met het zogeheten Landelijk Consortium Hulpmiddelen. Deze organisatie is verantwoordelijk voor de inkoop van mondkapjes.  

Het koningspaar laat zich tijdens de coronacrisis door middel van telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren. Daarin spreken met allerlei organisaties en mensen die zich inzetten voor de bestrijding van de pandemie.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--