Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima brengt bezoek aan Rotterdam

19 mei 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft woensdagmiddag als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap een werkbezoek gebracht aan de regio Rotterdam-Rijnmond. SER-voorzitter Mariëtte Hamer, die de koningin de afgelopen maanden bij soortgelijke bezoeken vergezelde, ontbrak vanwege haar werk als informateur. SER-kroonlid Geert ten Dam nam de honneurs waar als gespreksleider.

De koningin voerde in een hotel in het centrum van Rotterdam drie achtereenvolgende discussies. Net als bij eerdere werkbezoeken handelde ook dit over de mogelijkheid om werknemers van baan naar baan te laten gaan, in plaats van ze werkloos thuis te laten zitten, en wat daar allemaal voor nodig is.

De gespreksronden werden geopend met een aantal mkb-ondernemers die vanuit hun bedrijven - ICT, hotels en congressen en indoorklimpark, verschillende ervaringen hadden opgedaan in het coronatijdperk. In de ICT was er een overvloed aan werk, met name bij het helpen van bedrijven om meer digitaal te werken, terwijl hotel en klimpark alle zeilen moesten bijzetten om personeel te houden, of in het geval van de Postillion-hotelgroep te begeleiden naar ander werk.

Regelingen

Bij het tweede gesprek voegden zich regionale partners die spraken over het leerwerkakkoord en het werk van het regionaal mobiliteitsteam en tot slot kwamen ook bestuurders aan het woord, onder wie de Rotterdamse wethouder Richard Moti van sociale zaken en Philippe Raets, bestuursvoorzitter van ROC Zadkine. Ook hier kwam de opeenstapeling van regelingen aan orde en de problemen die dat oplevert om werkzoekende en vacature aan elkaar te koppelen.

"We staan voor een grote uitdaging. We hebben geen gebrek aan vacatures, en geen gebrek aan werkzoekenden, maar het is lastig ze bij elkaar te brengen", vertelde Moti aan de koningin, "en te zorgen dat de baan ook wordt behouden." Máxima besteedde de meeste tijd aan luisteren en aantekeningen maken om ook tot de conclusie te komen dat er nog veel werk aan de winkel is.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--