Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima opent verbouwde Theater Zuidplein in Rotterdam

17 september 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft vandaag in Rotterdam Theater Zuidplein na een grondige verbouwing heropend. Het theater is onderdeel van Hart van Zuid, het culturele hart van Rotterdam-Zuid.

Máxima kreeg samen met enkele aanwezigen een dans -en muziekoptreden te zien door huispartners Xclusiv Company en Productiehuis Flow. Tijdens de rondleiding door het nieuwe theatergebouw werden nog enkele korte producties getoond, zoals de kindervoorstelling Ali en Nino van Witte Raaf, een interactieve dansvoorstelling van Women Connected en een workshop van Lab-Z.

In 2018 begon de verbouwing. Vanaf deze week zijn de eerste bezoekers welkom in het nieuwe pand. Het gebouw belooft de culturele hotspot van Rotterdam-Zuid te worden. Naar eigen zeggen is het "een dynamische plek voor ontmoeting waar mensen van voorstellingen, events en lekker eten kunnen genieten".

Lees verder onder de foto's.

Theater Zuidplein wil de Rotterdammers bij al zijn activiteiten gaan betrekken en het biedt jonge theaterliefhebbers stage- en opleidingsplaatsen aan. In het nieuwe pand kan het theater die rol straks verder uitbouwen. Bij het theater zit ook een vestiging van de bibliotheek Rotterdam. Beiden bieden straks samen een zeer divers aanbod op het gebied van theater, kunst, lezen, leren en informeren.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--