Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Märtha Louise met dochters bij expositie werk Ari Behn

19 juni 2020 · Leestijd 2 min

Voor het eerst sinds haar toespraak op de uitvaart van Ari Behn begin dit jaar heeft Maud Angelica in het openbaar over haar vader gesproken. Terugkijkend op haar speech is ze blij dat ze 'm gehouden heeft, vertelde ze deze week tegen het Noorse persbureau NTB.

Toespraak_Maud_uitvaart_Ari_Behn.jpg

"Ik vond het zo belangrijk om die toespraak te houden. Het betekende zo veel voor me dat ik iets waardevols en moois kon halen uit alle vreselijke dingen. En ik voelde dat ik die toespraak wel kon gebruiken", zei de 17-jarige dochter van prinses Märtha Louise.

Maud Angelica vertelde ook dat ze na de zelfgekozen dood van haar vader hulp heeft gekregen van een psycholoog en heeft deelgenomen aan een zorggroep. Het viel haar soms wat zwaar, maar wijze woorden van haar moeder sleepten haar erdoorheen. "Mam zei dat het een beetje lijkt op in- en uitademen. Soms moet je erover nadenken, en soms niet."

Lees verder onder de foto.

Tijdens de uitvaartplechtigheid in de Dom van Oslo hield de oudste dochter van prinses Märtha Louise een ontroerende toespraak, waarin ze onder meer vertelde: "We dachten dat je hier zou zijn om ons naar het altaar te brengen als we gaan trouwen", zei Maud Angelica in tranen. "Dat je zou zien wat we met ons leven doen, wat voor mensen we worden. Dat je onze artistieke verbetering, onze manier van rijden, make-up of onze toekomstige kinderen zou zien. Maar dat is niet zo. Je besloot eerder te vertrekken."

Expositie

Maud_Angelica_ondertekent_tekening_vader.jpg

Maud Angelica was dinsdag samen met haar moeder en twee zusjes, Leah Isadora en Emma Tallulah, bij de presentatie van een tentoonstelling met Ari Behns werken. In de kunstgalerie in Moss ondertekende ze de tekening die ze van haar vader heeft gemaakt. Deze tekening stond tijdens de afscheidsdienst op de witte kist en was afgebeeld op de liturgie.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--