Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Scandinavische royals wonen bijzondere kerkdiensten bij

5 december 2022 · Leestijd 2 min

De Deense koningin Margrethe en het Zweedse koningspaar hebben zondag allebei belangrijke kerkdiensten bijgewoond. Margrethe was zondag bij een belangrijke dienst in de Deense St. Catherine's Church in de Londense wijk Camden. De vorstin was daar vanwege de viering van haar jubileum. Ze zit dit jaar vijftig jaar op de troon. Carl Gustaf en Silvia bezochten de kathedraal van Upssala.

De 82-jarige Margrethe was volgens de Deense website Billed Bladet in een prima humeur. Ze glimlachte en zwaaide naar toeschouwers toen ze aankwam bij de kerk.

De Deense vorstin droeg een rode jas en bijpassende hoed. Het meest in het oog springend was echter de Britse ridderorde die ze droeg. In 1980 werd ze ridder in de Orde van de Kousenband.

Lees verder onder de Instagram post!

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Zweeds koningspaar bij installatie nieuwe aartsbisschop

Het Zweedse koningspaar heeft zondagmiddag de installatie bijgewoond van de nieuwe aartsbisschop van de Zweedse kerk. In Uppsala werd Martin Modéus de 71e leider van Svenska kyrkan, zoals de kerkgemeenschap officieel heet.

Onder toeziend oog van koning Carl Gustaf en koningin Silvia ontving Modéus tijdens een hoogmis in de kathedraal van Uppsala de bisschopsstaf, het aartsbisschoppelijk kruis en de aartsbisschoppelijke oorkonde. Hij is de opvolger van Antje Jackelén.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--