Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Margrethe en zussen beleven unieke avond in paleis

29 maart 2022 · Leestijd 2 min

In Paleis Amalienborg in Kopenhagen vond zondagavond een feestelijke viering plaats die in het teken stond van ballet en muziek. Het Deense hof deelde maandag foto's van de bijeenkomst en de laatste uitreiking van de Koningin Ingrid Erebeurs waar koningin Margrethe en haar zussen Benedikte en Anne-Marie bij aanwezig waren.

De vier ridderzalen van het paleis waren het decor voor de unieke balletvoorstelling Palæerne Danser. De choreografie en uitvoering was in handen van bijna alle voorgaande winnaars van de prijs. Koningin Margrethe en haar zussen genoten van de uitvoering vol dans en muziek, die werd uitgezonden op de Deense tv.

Lees verder onder de foto's.

Prinses Benedikte sprak nog een dankwoord uit aan alle deelnemers van Palæerne Danser die de afgelopen jaren hebben meegewerkt. Cellist Andreas Brantelid bedankte de drie zussen daarna namens de artiesten voor hun steun aan de Deense kunst- en cultuursector.

Zondagavond werd ook voor de tiende en laatste keer de Koningin Ingrid Erebeurs uitgereikt, vernoemd naar de moeder van de drie Deense royals. Deze beurs is sinds 2005 om het jaar uitgereikt aan een jonge, veelbelovende danser en/of muzikant. Dit jaar waren de Deense balletdanseres Emma Riis-Kofoed en de Zweedse violist Johan Dalene de winnaars.

Margrethe_Benedikte_en_Anne-Marie.jpg

Foto's: Keld Navntoft, Kongehuset 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--