Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Margrethe krijgt portret voor tachtigste verjaardag

17 juni 2020 · Leestijd 2 min

Het Deense koningshuis heeft op sociale media een nieuw portret van koningin Margrethe gedeeld. Het portret is geschilderd naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de koningin, die zij eerder dit jaar vierde.

Het portret is geschilderd door kunstenaar Niels Strøbek. Margethe wordt afgebeeld onder een sterrenhemel, en het frame is versierd met een kroon. Het is niet de eerste keer dat Strøbek de koningin heeft geportretteerd. 45 jaar geleden schilderde hij voor het eerst een portret van Margrethe en daar zouden nog vier andere portretten op volgen.

Het schilderij hangt in het Nationaal Historisch Museum voor de tentoonstelling 'gezichten van de koningin'. Op die tentoonstelling kunnen bezoekers ook de andere portretten van Margrethe die Strøbek heeft geschilderd bewonderen.

Overigens houdt Margrethe zelf ook van creatieve activiteiten. Onlangs onthulde de vorstin in een tv-programma dat ze zelf vaak schildert en tijdens de coronacrisis heeft geborduurd.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--