Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marie bedankt rampenbestrijders in videoboodschap

31 oktober 2020 · Leestijd 1 min

Prinses Marie bedankt op haar Instagram alle vrijwilligers en medewerkers van de Deense rampenbestrijdingsdienst. Ze benadrukt daarbij vooral haar dank voor de extra inzet die wordt gegeven in tijden van de coronacrisis.

De Deense Emergency Management Agency (DEMA) biedt ondersteuning tijdens onder andere natuurrampen en crises. Vrijwilligers, dienstplichtigen, agenten en andere medewerkers van de dienst worden speciaal genoemd in de video van de prinses.

Ook callcenters, testcentra en de manier waarop is omgegaan met de nertsenboerderijen krijgen een eervolle vermelding. In de fokkerijen werden veel coronabesmettingen aangetroffen, ook in Nederland. Om de verspreiding van het virus te voorkomen, moesten veel nertsenfokkerijen worden opgedoekt. In Nederland moesten er tientallen fokkerijen geruimd worden.

Prinses Marie, de vrouw van prins Joachim, is al jaren verbonden aan de DEMA. Zo voltooide ze in 2011 een opleiding binnen de organisatie en kreeg ze een speciale benoeming.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--