Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Noorse prinses Märtha-Louise valt samen met haar dochter Leah in de prijzen

27 november 2023 · Leestijd 3 min

De Noorse prinses Märtha-Louise stond afgelopen week in de spotlight tijdens de ELLE Awards van 2023. Net als prinses Laurentien en gravin Eloise viel de Noorse prinses in de prijzen samen met haar dochter Leah Behn.

Hést, het bedrijf waar prinses Märtha-Louise erg bij betrokken is, won eind vorige week de 'Business of the Year' Award van de Noorse ELLE. De prinses is vereerd dat het kledingmerk in de prijzen viel omdat het haar niet alleen om de kleding gaat. "Het begon allemaal met een tragedie. Mijn beste vriend, Esben Johannessen, overleed in 2019 plotseling aan alvleesklierkanker", zo schrijft de prinses op haar Instagram-account.

"Zijn vrouw Anne en hij hadden op het moment van zijn overlijden jarenlang samen het bedrijf gerund. Hij was paardentrainer, een van de beste in Noorwegen. En toen hij stierf bleef Anne Kari achter met twee kinderen, een boerderij, paarden, honden, geen inkomen en wist ze niet waar ze heen moest." 

Lees verder onder de post. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Märtha-Louise vertelt verder dat Anne samen met een vriendin een kledingmerk startte zonder ook maar enige ervaring. "Ze hernoemden het bedrijf van Esben en noemden, ter ere van zijn nalatenschap, het merk Hést (hest betekent paard in het Noors). Omdat ik vanaf het begin betrokken was bij Hést en Anne ondersteunde bij het verlies van haar man, ben ik na een tijdje een partnerschap aangegaan met de twee geweldige dames", zo schrijft de Noorse. "We zijn er trots op een vrouwelijk bedrijf te zijn dat zich richt op inclusiviteit, gelijkheid en intuïtie. We hopen dat Hést anderen kan inspireren om groots te dromen en dromen in daden om te zetten, hoe moeilijk het leven ook is." 

Ook dochter Leah valt in de prijzen

Maar Märtha-Louise is niet de enige die donderdagavond in de prijzen viel. Ook haar 18-jarige dochter Leah Behn ging er met een prijs vandoor. "Leah jij rijzende ster", schrijft een trotse Märtha-Louise op haar Instagram. "Ik ben zo trots op je dat je de 'Creator of the Year' Award hebt gewonnen van ELLE Norge voor jouw focus op mentale gezondheid. Ik ben zo zó trots op je!" 

Lees verder onder de post. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wat een succesvolle avond voor de Noorse moeder en dochter! Ze lijken prinses Laurentien en gravin Eloise van Oranje wel. Zij wonnen namelijk pas geleden een gezamenlijke prijs van het tijdschrift Harper's Bazaar.

Foto's: Instagram @leah.behn @iam_marthalouise 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--