Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mathilde legt roos bij herdenking Witte Mars

21 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Mathilde heeft woensdag in Brussel herdacht dat het vijfentwintig jaar geleden is dat de Witte Mars plaatsvond. Tijdens de bijeenkomst wordt jaarlijks een eerbetoon gebracht aan kinderen die het slachtoffer zijn van verdwijning en seksuele uitbuiting.

De Witte Mars was een betoging die vijfentwintig jaar geleden werd gehouden na de arrestatie van de Belgische zedendelinquent en moordenaar Marc Dutroux. Op initiatief van ouders van vermiste kinderen liepen op 20 oktober 1996 zo'n 300.000 mensen door de straten van Brussel om te betogen voor een onafhankelijk onderzoek in de zaak en een betere bescherming van kinderen. Omdat er tijdens de betoging geen spandoeken te zien waren of leuzen werden geroepen, werd het de Witte Mars genoemd. De kleur stond ook symbool voor de onschuld van kinderen.

De herdenking van de Witte Mars vond in aanwezigheid van de Belgische vorstin plaats bij het herdenkingsstandbeeld De Bode - Aan de vermiste kinderen in het Brusselse Warandepark. Mathilde legde een witte roos bij het monument.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--