Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mathilde scoort bij Belgische basketbalsters: "Heeft balgevoel"

9 juni 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Mathilde heeft zich dinsdag van haar sportieve kant laten zien tijdens een bezoek aan de training van de Belgische nationale ploeg van de basketbalvrouwen. Aan het einde van de sessie ondernam ze twee pogingen om de bal in het netje te gooien en beiden gingen binnen. "Ze heeft balgevoel", stelde speelster Ann Wauters vast tegenover persbureau Belga vast. De koningin, voor de gelegenheid op sneakers, vond zelf dat ze gewoon geluk had.

belgian_cats1.jpg

De basketbalvrouwen, ook wel de Belgian Cats genoemd, nemen komende zomer voor het eerst deel aan de Olympische Spelen. Daarvoor komen ze eerst nog in actie op het Europees kampioenschap in Straatsburg en Valencia.

Mathilde kreeg tijdens haar bezoek uitvoerig informatie over de aanstaande uitdagingen. Achteraf was te horen dat het opvallend was hoe goed de koningin was voorbereid. "Blijkbaar heeft ze de briefing van 22 pagina's die ze kreeg over ons met interesse doorgenomen", aldus Wauters. Coach Philip Mestdagh beaamt: "Ze wist perfect welke landen in onze poule zitten, zowel op het EK als op de Spelen. Die interesse is wel leuk."

De koningin sprak ook met de zestien speelsters van de Cats. Ze beloofde straks voor de buis voor hun te supporteren. "Het zal heel moeilijk zijn om ter plaatse te komen in Tokio door corona, maar we gaan jullie volgen achter het scherm, mijn echtgenoot en ik en heel de familie."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--