Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Mathilde gaat gesprek over pesten aan

19 februari 2020 · Leestijd 1 min

Koningin Mathilde van België was woensdag in het plaatsje Melle. Ze bezocht er de GO! Tuinbouwschool om er te praten over pesten. Het bezoek Mathilde valt tegelijk met de Vlaamse Week tegen Pesten.

“Ik ben heel blij om hier aanwezig te kunnen zijn, om naar jullie ervaring te kunnen luisteren en zeker ook om met de tieners te kunnen spreken”, zei Mathilde aan het begin van het bezoek. Aan de hand van kaarten met vragen erop gaat ze het gesprek over pesten aan met leerlingen van de school.

Belangrijk

Pesten op school en onder jongeren is een belangrijk thema voor koningin Mathilde. Eerder deze maand bezocht ze nog een katholieke school in Henegouwen om het onderwerp bespreekbaar te maken en de aanpak tegen pesten op Belgische scholen te ondersteunen.

Een uitgebreid verslag van het bezoek van koningin Mathilde zie je zaterdagavond om 19:45 uur op NPO2.

Ook de EO maakt een televisieprogramma over het tegengaan van pesten: de Anti-Pest Club. Kijk hier voor meer informatie!

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--