Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoedje op, hoedje af! Koningin Máxima aan het werk in Utrecht en Amsterdam

9 april 2024 · Leestijd 3 min

Na een week van afwezigheid trekt koningin Máxima dinsdag het land weer in. In de ochtend is ze in Utrecht, later op de dag reist ze door naar Amsterdam. Tijdens haar bezoeken draagt de koningin een bekende donkerblauwe jurk. Benieuwd wat koningin Máxima in de grote steden te zoeken had? Je leest het hieronder.

Een bezoek aan het Nibud

Koningin Máxima begint haar werkdag dinsdagochtend in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens het jubileumcongres van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) geeft de koningin een toespraak. Het Nibud is een onafhankelijke stichting die informeert en adviseert over de geldzaken van huishoudens. Ook jongeren hebben volgens de koningin veel aan deze tips. "Mijn kinderen volgden nauwlettend de tabellen op NIBUDJong waarin je kan zien welk zakgeldniveau past bij welke leeftijd. En meer dan eens maakten ze me erop alert dat ze een verhoging verdienden. Ook hiervoor: dank u wel Nibud", zei ze.

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Tweede bezoek in Amsterdam

In de middag reist koningin Máxima door naar Amsterdam. Daar is ze bij de lancering van het Amsterdams Stagepact MBO. 'Het stagepact heeft één duidelijk doel: elke mbo-student in Amsterdam moet toegang krijgen tot een passende stageplek, met goede begeleiding vanuit school en vanuit het stagebedrijf en een eerlijke vergoeding' zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Tijdens haar bezoek krijgt Máxima te zien waarom mbo'ers belangrijk zijn voor de stad Amsterdam en wat ze kunnen bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen zoals het klimaat.

Lees verder onder de foto's.

máxima_amsterdam
Koningin Máxima arriveert in Amsterdam.
máxima_amsterdam
Koningin Máxima bij de lancering van het Amsterdams Stagepact MBO.
máxima_humberto tan
Koningin Máxima spreekt met Humberto Tan op het podium.
máxima_amsterdam
Tijd voor een groepsfoto!.
máxima_amsterdam
Koningin Máxima draagt een donkerblauwe hoed van Fabienne Delvigne.

Chic in donkerblauw

Koningin Máxima draagt dinsdag een donkerblauwe jurk van Oscar de la Renta. Ze heeft het ontwerp eerder gedragen tijdens het streekbezoek aan de Duin- en Bollenstreek in 2022. Een jaar later kwam de jurk opnieuw in beeld toen de koningin een bezoek bracht aan Maastricht. Beide keren werd het ontwerp gecombineerd met donkerblauwe hoeden. Ook vandaag verschijnt Máxima met een bijpassende hoed, ook al werd deze pas bij het bezoek aan Amsterdam opgezet.

máxima_oscar de la renta
Koningin Máxima draagt een jurk van Oscar de la Renta.

Beeld: Instagram/@koninklijkhuis, ANP.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--