Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Inspireerde koningin Máxima déze Belgische prinses met een kleurrijke jurk?

12 februari 2024 · Leestijd 2 min

De Belgische prinses Astrid verscheen onlangs bij een ministeriële bijeenkomst in Brussel. De jongere zus van koning Filip droeg daar een opvallende jurk die ons vrijwel meteen bekend voorkwam. Maar waarvan?

Ze is in Nederland niet de meest bekende royal maar prinses Astrid leidt in België een druk leven. Dat kan ook bijna niet anders als je de zus van het staatshoofd bent. Astrid heeft openbare verplichtingen en krijgt ze hier ook een toelage voor, zo vertelde haar halfzus prinses Delphine aan Blauw Bloed.

Koningin Máxima en prinses Astrid dezelfde jurk

Zoals gezegd is prinses Astrid in België geregeld in het openbaar te zien. Begin februari was ze bijvoorbeeld bij een lunch met de 27 ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie. Voor de gelegenheid ging prinses Astrid gekleed in een kleurrijke jurk van Valentino. Het ontwerp kwam ons direct bekend voor, want ook koningin Máxima heeft de jurk in haar kast hangen.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bekende jurk van Valentino

Hoe lang prinses Astrid de jurk van Valentino al in haar bezit heeft is niet bekend. Wat we wel weten is dat koningin Máxima het ontwerp sinds 2015 al meerder keren heeft gedragen. Zo kregen we de creatie te zien op een foto ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van prinses Beatrix, en droeg Máxima de jurk tijdens haar VN-reis naar Marokko.

prinses-beatrix-met-familieleden.jpg
Prinses Beatrix poseert met haar (klein)kinderen ter gelegenheid van haar tachtigste verjaardag.
Máxima_Marokko
Koningin Máxima tijdens haar VN-reis naar Marokko.

Foto's: ANP, RVD- Jeroen van der Meyde.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--