Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Exclusief interview met prinses Delphine: "Behandel me gelijk, alsjeblieft!"

10 februari 2024 · Leestijd 3 min

Prinses Delphine presenteerde zondag haar nieuwe expositie 'European Love'. Wij zochten haar op in Luxemburg, voor een exclusief interview. De dochter van koning Albert liet zich tijdens het gesprek van haar openhartige kant zien. Lees snel verder!

Voor we verder gaan, frissen we eerst het geheugen even op over de Belgische prinses. De 55-jarige Delphine is de buitenechtelijke dochter van koning Albert. Pas in januari 2020 erkende Albert haar officieel als zijn dochter, maar sinds 1997 was al bekend dat de Belgische koning een dochter had uit een andere relatie. Een half jaar na de erkenning vond er een verzoening plaats tussen Albert, prinses Delphine en koningin Paola. Sindsdien is Delphine regelmatig in de media.

Expositie in Luxemburg

Prinses Delphine is kunstenares en zoals gezegd exposeert ze momenteel in Luxemburg. Haar tentoonstelling 'European Love' bevat een verzameling opvallende schilderijen, vol felle kleuren en herhalingen van het woord 'liefde'. De liefde straalt letterlijk én figuurlijk van deze kunstwerken af.

Lees verder onder de video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Delphine verdient haar eigen geld

Ondanks dat Delphine zich sinds enkele jaren een Belgische prinses mag noemen, blijft ze voor haar eigen geld werken. Dat doet ze al van jongs af aan. Delphine vertelt ons dat ze als kind al in restaurants en winkels werkte. "Ik vond het altijd leuk om zelfstandig te zijn" zo vervolgt ze haar verhaal. Verder benadrukt Delphine dat ze als prinses zijnde niet op een financiële bijdrage zit te wachten: "Ik werk niet voor de overheid. Ik krijg geen geld zoals mijn broers en zus." Ook wil Delphine niet dat de belastingbetaler nog meer geld moet gaan betalen. Haar geld verdient ze dan ook met haar carrière als kunstenares. "Dat is wat ik doe, en dat heb ik altijd gedaan!" zo besluit Delphine haar verhaal.

Lees verder onder de foto.

Delphine rood feestdag 2

"Behandel me gelijk!"

Zoals gezegd heeft het even geduurd voordat Delphine door haar vader erkend werd. Blauw Bloed vroeg de prinses naar deze situatie, en daar wilde ze best wat over vertellen. Zo vindt ze het enorm belangrijk dat kinderen gelijk behandeld worden. "Je kunt zoveel van partner wisselen als je wilt, dat is jouw probleem, maar behandel de kinderen dan op zijn minst allemaal hetzelfde. Om aan tafel te kunnen, je weet wel, samen!" Dat Delphine deze vorm van gelijkheid zo belangrijk vindt, komt niet uit de lucht vallen: "Het heeft te maken met... ik ben wie ik ben, mijn vader is wie hij is. Ik heb dezelfde vader als mijn broers en zus. Behandel me dan ook gelijk, alsjeblieft!"

Lees verder onder de foto.

Delphine-Albert-Paola
Koning Albert en koningin Paola met prinses Delphine.

In een uitgebreide reportage spreken we met prinses Delphine over haar werk als kunstenares en haar persoonlijke leven. Benieuwd? Kijk dan zaterdagavond 10 februari naar de uitzending van Blauw Bloed! Om 20:05 uur op NPO2.

Foto's: ANP & Belgische hof.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--