Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima steekt revaliderende militairen een hart onder de riem

22 maart 2024 · Leestijd 3 min

Koningin Máxima bracht vrijdag een bezoek aan het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg in Doorn. Het revalidatiecentrum is speciaal voor herstellende militairen en burgers. Máxima sprak met de revalidanten en hoorde over verschillende behandelmethodes. Lees en zie meer in dit artikel.

Het zal niet vaak voorkomen dat het koningspaar hun agenda zo drastisch moet aanpassen. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hadden deze week namelijk in Vietnam moeten zijn voor een staatsbezoek. Op het laatste moment ging er een streep door deze plannen en moest de agenda opnieuw gevuld worden. De koning besloot het regeringsvliegtuig in te stappen om militairen te bezoeken in Engeland. Ook koningin Máxima bleef in het thema, want ze reisde vrijdag naar een militair revalidatiecentrum in Doorn.

Lees verder onder de foto.

wa-interflex5
Koning Willem-Alexander draagt tijdens zijn bezoek toepasselijke kledij.

Máxima bezoekt revaliderende militairen

Rond 11:15 uur arriveert koningin Máxima bij het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg in Doorn. Hier revalideren militairen en burgers die herstellende zijn van een ongeluk, operatie, ziekte of beroerte. Tijdens het bezoek hoort Máxima alles over de verschillende behandelmethodes. Ook spreekt ze met medewerkers van het revalidatiecentrum. Verder neemt de koningin een kijkje in één van de ruimten voor activiteitentherapie. Hier oefenen revalidanten met bewegen, terwijl ze bezig zijn met het bewerken van hout en metaal.

Lees verder onder de foto.

máxima_revalidatiecentrum
Koningin Máxima in Doorn.

Burgers en Oekraïense militairen

Koningin Máxima ging ook in gesprek met Oekraïense militairen. De gewonde militairen, met complexe aandoeningen, krijgen in het revalidatiecentrum speciale zorg die in Oekraïne niet of minder goed beschikbaar is. Daarnaast maakte de koningin kennis met revalidatieartsen, fysiotherapeuten en prothesemakers. Het doel van het centrum is om militairen, operationeel gezien, weer inzetbaar te maken. Zoals gezegd behandelt het centrum ook burgers, zij worden verzorgd zodat ze weer maximaal deel kunnen nemen aan de maatschappij.

Lees verder onder de foto's.

máxima_revalidatiecentrum
Koningin Máxima spreekt met een Oekraïense revalidant.
máxima_revalidatiecentrum
Het lopen met een prothese gaat steeds beter. Koningin Máxima kijkt toe.

Wat draagt koningin Máxima?

Koningin Máxima draagt vandaag een paars broekpak van Zara. We hebben het ontwerp onder meer gezien tijdens het staatsbezoek aan Zweden in 2022. Haar kledingkeuze is geen uitzondering, we zien de koningin regelmatig verschijnen in een jasje met bijpassende broek.

máxima_revalidatiecentrum
Koningin Máxima draagt een paars pak van Zara.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--