Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima combineert kleuren feilloos (deze outfits zijn het bewijs)

27 november 2023 · Leestijd 3 min

Felroze en vuurrood, lichtblauw en poederroze of juist okergeel met appeltjesgroen. Koningin Máxima weet kleuren feilloos met elkaar te combineren. En deze colour blocking outfits vormen het ultieme bewijs.

De stijl van koningin Máxima is absoluut gevarieerd. Waar ze de ene dag straalt in een beige ensemble met grote sieraden, pakt Máxima de andere dag uit met een bonte kleurencombinatie. Colour blocking (het combineren van twee opvallende kleuren, red.) is een mooi middel om de grauwe wintermaanden wat extra kleur te geven.

Een truc die de koningin ook lijkt te hebben ontdekt. Bekijk deze kleurrijke outfits maar eens! 

maxima-maart-2023
Koningin Máxima draagt de kleurencombinatie voor een tweede keer tijdens een werkbezoek bij de Christelijke Scholengemeenschap De Goudse Waarden.

#1 Donkerpaars pak met Barbie-roze blouse

Dit donkerpaarse pak van Zara combineerde koningin Máxima meerdere malen met een felroze blouse en bijpassende haarband. Het pak is simpel qua ontwerp, maar door de gedurfde kleurencombinatie is hij allesbehalve saai te noemen. 

maxima-schouwen-duiveland
De koningin introduceert deze kleurrijke japon van Claes Iversen voor het eerst in 2018 bij het streekbezoek aan Schouwen-Duiveland.

#2 Japon vol kleur

Om het makkelijk te maken kiest de koningin regelmatig voor jurken waar meerdere kleuren in voorkomen. Zo hoeft Máxima de kleuren zelf niet te mixen, maar neemt de ontwerper, in dit geval Claes Iversen, die taak op zich. In deze creatie komen meerdere felle kleuren en bijzondere structuren samen wat het een interessant ontwerp maakt om naar te kijken. 

Maxima_beademingsapparatuur3.jpg
Koningin Máxima draagt deze gedurfde set tijdens een werkbezoek aan Demcon in april 2020.

#3 Okergele pantalon met een groene blouse

Je zou het misschien niet denken, maar de combinatie van een okergele pantalon en een groene blouse staat hartstikke knap. De wollen pantalon van Natan wordt regelmatig los gedragen, maar geeft deze outfit een warme en toch vrolijke noot. En de jas van Oscar de la Renta (waarin alle kleuren terugkomen) maakt de look helemaal af. 

maxima-2015
In 2015 draagt koningin Máxima deze kleurencombinatie opnieuw tijdens een bezoek aan China.

#4 Colour blocking in pasteltinten

Wie zegt dat colour blocking alleen kan met felle kleuren? Koningin Máxima kan het ook met zachte poederkleuren. Tijdens een doop van een reddingsboot in 2014 draagt de koningin voor het eerst deze driedelige set van Natan in poedertinten. Een jaar later neemt Máxima de set ook mee naar China voor een officieel bezoek. 

maxima-banket-paard.jpg

#5 Verrassende galajurk

Ook bij formele gelegenheden weet de koningin ons te verrassen met kleurrijke outfits. Neem deze galajurk bijvoorbeeld. De paarse japon krijgt een leuke twist door de rode klaproos bij haar taille. Ze draagt de jurk voor het eerst tijdens een bezoek aan Singapore. 

maxima-2003
Máxima draagt de jurk voor het eerst in 2003, maar wordt in 2016 opnieuw uit de kast gehaald voor een gala in het kader van duurzaam ondernemen.

#6 Ongebruikelijke kleurencombinatie

De kleuren roze en rood hebben dezelfde warme ondertoon waardoor ze al snel mooi te combineren zijn. De kleuren gifgroen en paars daarentegen staan lijnrecht tegenover elkaar in de kleurencirkel. Maar dat maakt ze juist complementair aan elkaar. Iets wat de Argentijnse ontwerper Graciela Naum ook heeft begrepen. Koningin Máxima straalt in deze bijzondere creatie. 

ANP-484344802

#7 Creatief met kleur

Claes Iversen is een van de favoriete ontwerpers van Koningin Máxima en dat is niet voor niets. De ontwerper maakt namelijk gewaagde en kleurrijke kleding en dat past precies in het straatje van onze koningin. Deze week was het weer raak. Maandag trok ze een roze-rode jurk met kanten applicaties aan naar de uitreiking van de Cultuurfonds Prijs 2023. De jurk droeg de koningin eerder al in 2018 en 2019. 

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--