Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Behouden vaart! Koningin Máxima draagt nieuwe outfit tijdens dubbele scheepsdoop

14 juni 2024 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima is nog maar net terug uit de Verenigde Staten, of het eerste bezoek in Nederland staat alweer op haar te wachten. Vrijdagmiddag reisde ze af naar het Groningse Delfzijl om daar twee schepen te dopen.

De volle agenda van koningin Máxima raast onverminderd door. Afgelopen week was ze samen met koning Willem-Alexander in de Verenigde Staten voor een vierdaags werkbezoek. De reis naar Amerika kwam donderdag ten einde, maar koningin Máxima is vrijdag alweer van de partij om een openbaar bezoek in Nederland af te leggen. Bekijk de foto's hieronder.

Ook leuk om te lezen: prinses Alexia doopt schip in jurk van koningin Máxima

Koningin Máxima doopt twee schepen

Koningin Máxima reist vrijdagmiddag af naar Groningen, om in de plaats Delfzijl twee schepen te dopen. De duurzaam gebouwde schepen, 'ms Alexia' en zusterschip 'ms Máxima', worden wereldwijd ingezet voor het vervoeren van diverse producten zoals papier, staal en grondstoffen.

Lees verder onder de foto's.

máxima_delfzijl
Koningin Máxima arriveert vrijdagmiddag in Delfzijl.
máxima_delfzijl
Koningin Máxima draagt een broekpak van Claes Iversen.
máxima_delfzijl
Koningin Máxima is in Groningen voor de doop van twee schepen.
máxima_delfzijl
Koningin Máxima tijdens de scheepsdoop.

Rondvaart

Naast de feestelijke doop gaat koningin Máxima in gesprek met scheepsbouwers en andere genodigden. Ook stapt ze aan boord van een rondvaartboot om langs schepen te varen die langs de route voor anker liggen. Na afloop van de vaartocht vertelt Máxima tegen de pers dat ze genoten heeft van het bezoek. Ook refereert ze aan het feit dat het bedrijf, naast de ms Alexia en de ms Máxima, ook een ms Amalia in de vloot heeft. "Het is mooi gelinkt aan onze familie!", lacht de koningin voor ze in de auto stapt. Máxima draagt vrijdag een nieuw broekpak van Claes Iversen en een groen hoedje, dat ze gisteren voor het eerst droeg tijdens een bezoek aan New York.

máxima_delfzijl
Na de doop stapt Máxima aan boord van een rondvaartboot.
máxima_delfzijl
De koningin poseert voor het gedoopte schip.
máxima_delfzijl
Koningin Máxima geniet van de vaartocht.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--