Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eerste beelden: Prinses Alexia doopt schip in jurk van koningin Máxima

9 september 2023 · Leestijd 3 min

Prinses Alexia heeft vandaag haar grote debuut als werkende royal! De 18-jarige prinses doopt vanochtend een sleephopperzuiger aan de Wilhelminakade in Rotterdam. Een spannend werkbezoek voor de prinses die voor 't eerst zonder haar zussen en ouders op pad is. En ze draagt een jurk uit de kast van koningin Máxima.

Prinses Alexia heeft vandaag haar 'vuurdoop' als prinses. Voor het eerst is ze alleen op pad zonder de steun van haar koninklijke familieleden. Alle camera's zijn dan ook gericht op de middelste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Met een grote glimlach verwelkomt ze de pers. Een beetje zenuwachtig is de prinses wel. "Echt heel spannend," zegt ze in de microfoon. 

Lees verder onder de foto's. 

Alexia schip2
Prinses Alexia straalt op deze warme zomerochtend bij haar eerste werkbezoek.
Alexia schip1
Prinses Alexia paart de jurk van Oscar de la Renta met neutrale hakken.

Prinses Alexia draagt de Oscar de la Renta van Máxima

Prinses Alexia hoefde gelukkig niet zelf urenlang te zoeken naar een passende japon. Daarvoor kon ze uitgebreid rond snuffelen in de indrukwekkende kledingkast van haar moeder. Prinses Alexia kiest vanochtend voor deze zwarte jurk van Oscar de la Renta met opengewerkte details. Met ontblote schouders en een frisse bloem in het haar maakt Alexia een goede indruk in Rotterdam.

Lees verder onder de foto's.

Alexia schip3
Prinses Alexia op het moment suprême, het dopen van het schip.
Prinses Alexia schip dopen 4
Prinses Alexia heeft een prachtige bloem in haar haren.

Koningin Máxima droeg de jurk van Oscar de la Renta zelf al meerdere keren. Zo zagen we 'm voor het eerst in 2018 bij de VN-vergadering in New York. Ze droeg de jurk ook in haar geboorteland Argentinië, bij de G-20 top in datzelfde jaar. De oplettende kijker herkent hem ook van haar aankomst in Indonesië tijdens het staatsbezoek aan het land in 2020. 

Lees verder onder de foto. 

maxima-oscar-de-la-renta
Koningin Máxima droeg de Oscar de la Renta jurk al vaak, bijvoorbeeld hier tijdens het staatsbezoek in Indonesië.

Wat leuk (en duurzaam) dat dochter prinses Alexia nu deze jurk aantrekt voor een belangrijke gebeurtenis in haar leven!

Lees verder onder de foto. 

Alexia schip4
Prinses Alexia krijgt na de doop van het schip een rondleiding over de 'Vox Alexia'.

Alexia krijgt een rondleiding op het gelijknamige schip

Na het moment suprême, de doop van de sleephopperzuiger Vox Alexia van Van Oord, krijgt prinses Alexia een rondleiding op het desbetreffende schip. Ook kletst ze met een aantal medewerkers, bemanningsleden en leden van de vereniging Young Van Oord. Het schip is immers van het Nederlandse familiebedrijf Van Oord, dat wereldwijd werkt aan waterbouwkundige projecten. 

Lees verder onder de foto. 

Alexia schip5
Prinses Alexia krijgt uitleg over het schip.

Ook aanwezig bij Prinsjesdag 

Prinses Alexia oefende vandaag misschien al voor Prinsjesdag, waar ze over anderhalve week bij aanwezig is. Geheel volgens traditie gaat ze, nu ze achttien is, voor het eerst mee met de officiële agenda van de Koninklijke Familie. De prinses zit in de koets bij haar oom en tante prins Constantijn en prinses Laurentien. Haar zus prinses Amalia zit met hun ouders koning Willem-Alexander en koningin Máxima in de Glazen Koets. 

Foto's: Thijs van der Giessen / ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--