Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima en Beatrix hebben beiden een nieuwe auto

28 februari 2022 · Leestijd 2 min

Het Koninklijk Huis heeft de dienstauto's van koningin Máxima en prinses Beatrix vervangen voor milieuvriendelijkere exemplaren. Beiden worden nu vervoerd in een verlengde hybride van het merk Audi, heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Volgens het hof bestaat het merendeel van het wagenpark inmiddels uit hybride of volledig elektrische auto’s.

De koninklijke familie draagt daarmee een steentje bij aan het tegengaan van de klimaatverandering. Koning Willem-Alexander riep in zijn kersttoespraak op dat we daar samen iets aan moeten doen.

"Wat ik zie, is de bereidheid van heel veel mensen - jongeren en ouderen - om mee te helpen aan de oplossing van problemen die ons allemaal raken", zo stelde de koning. "Zoals de coronapandemie. Maar ook de klimaatverandering, die we zelf hebben gecreëerd en waarvan we nu de gevolgen aan den lijve ondervinden. Daar samen iets aan doen. Kiezen voor een wenkend perspectief, voor een gezamenlijke onderneming ter bescherming van ons leven op aarde. Ook dát kan een deel van ons verhaal zijn. Een groot verhaal zelfs…"

Nog een verandering

De voormalig stalmeester van koning Willem-Alexander krijgt een nieuwe koninklijke functie. Bert Wassenaar, die in december na 25 jaar afscheid nam als stalmeester, wordt dinsdag benoemd tot de nieuwe Kanselier der Huisorden.

In zijn nieuwe functie beheert hij de onderscheidingen die de koning kan geven aan iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het Koninklijk Huis. Wassenaar volgt Jaap Leeuwenburg op, die de functie sinds 1 juli 2014 vervulde.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--