Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wauw! Koningin Máxima draagt splinternieuwe witte outfit in Middelburg

21 februari 2024 · Leestijd 3 min

Koningin Máxima is woensdagmiddag bij een bijeenkomst van ‘Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving' in Middelburg. Daar bekijkt ze onder andere kunstwerken van een aantal basisschoolleerlingen. Voor de gelegenheid draagt de koningin een splinternieuwe witte outfit. Bekijk de outfit hieronder.

Het is de tweede keer in korte tijd dat koningin Máxima naar Middelburg afreist. Enkele weken geleden bezocht de koningin initatieven van het Oranje Fonds en werd ze na afloop van het bezoek verrast door enthousiaste belangstellenden met cadeautjes. Vandaag is koningin Máxima weer terug in Middelburg. Op de agenda staat de inspiratiesessie ‘Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving’. Tijdens de bijeenkomst wordt besproken hoe leerlingen gelijke kansen kunnen krijgen door middel van een verlengde schooldag. Ook de integratie van kunst en cultuur in het onderwijs komt aan bod. Koningin Máxima is vandaag aanwezig in haar rol als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas. Sinds vorig jaar is de stichting uitgebreid naar het toegankelijk maken van een breed cultuuraanbod voor kinderen en jongeren voor wie dat niet vanzelfsprekend is.

Lees verder onder de foto's.

Máxima_middelburg
21 februari 2024: koningin Máxima arriveert in Middelburg.
Máxima_middelburg
Koningin Máxima ontmoet basisschoolkinderen in Middelburg.

Graffiti-workshop

Tijdens het bezoek wordt gelukkig niet alleen gepraat, want Máxima mag ook meedoen aan een graffiti-workshop. En met een spierwitte outfit is dat natuurlijk oppassen geblazen! Basisschoolleerlingen laten vol enthousiasme hun werk aan de koningin zien en vertellen over de workshop. Gelukkig voor de koningin blijft haar mantel net zo wit als dat hij vanochtend was.

Lees verder onder de foto's.

Máxima_middelburg
Koningin Máxima bekijkt kunstwerken van de kinderen.
Máxima_middelburg
De koningin mag ook nog een krabbeltje zetten op één van de werken.

Splinternieuwe outfit

Voor het bezoek aan de provincie Zeeland draagt de koningin een splinternieuwe outfit bestaande uit een witte japon en bijpassende mantel. Door de combinatie met de witte capecoat en bruine accessoires ziet koningin Máxima eruit om door een ringetje te halen.

Lees verder onder de foto.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Koning Willem-Alexander trekt het land (weer) in

Waar koning Willem-Alexander de afgelopen weken vooral druk aan het werk was op Paleis Noordeinde in Den Haag, trekt de koning vandaag weer het land in. Hij is in Heerlen-Noord in Limburg, om het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid dat in 2022 van start is gegaan van dichtbij te bekijken. Hij krijgt een rondleiding door de wijk en gaat in gesprek met meerdere partijen die betrokken zijn bij het project.

Nieuwsgierig waar de koning de afgelopen tijd mee bezig was? Zo ziet een werkdag op Paleis Noordeinde eruit.

Willem-alexander-heerlen
21 februari 2024: koning Willem-Alexander bezoekt Heerlen-Noord.
koning-willem-alexander-heerlen2
Koning Willem-Alexander doet mee aan een open gesprek in Heerlen-Noord.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--