Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima is dol op dit type halslijn – kijk maar!

9 mei 2024 · Leestijd 3 min

Koningin Máxima heeft een garderobe waar je u tegen zegt. En in die garderobe zitten heel wat jurken met één type halslijn. Het is ons opgevallen dat de koningin wel heel veel galajurken in haar kledingkast heeft hangen met één schouder. Kijk maar mee.

Menig vrouw zal jaloers zijn op de indrukwekkende collectie jurken die in de kast hangt van koningin Máxima. Voor bijzondere gelegenheden zoals bruiloften en staatsbanketten draagt Máxima vaak een jurk met één schouder, de one shoulder dress. We zetten een aantal van deze exemplaren voor je op een rij.

Ook leuk om te zien: de mooiste galajurken van koningin Máxima.

Schouders bloot! 11x de mooiste one shoulder jurken

Ondanks dat de stijl van koningin Máxima continu in beweging is, blijven de one shoulder jurken een vast terugkerend patroon. Voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander in 2013 bestelt Máxima deze paarsrode galajurk van Benito Fernandez.

maxima-banket-paard.jpg
Koningin Máxima draagt deze galajurk met bloem voor het eerst in Singapore.

Dat de koningin fan is van dit type halslijn, blijkt ook uit dit prachtige portret. De japon met één schouder is van modehuis Natan, een van haar favoriete merken.

parels-maxima.jpeg
Koningin Máxima kijkt over haar schouder op een portret.

Naar aanleiding van koningin Margrethe's zeventigste verjaardag, koopt Máxima een jurk bij het modehuis Carolina Herrera. De jurk heeft een bloemenprint die doet denken aan het traditionele Delfts blauwe aardewerk. Aan de achterkant zit een ruimvallende strik.

Maxima Margrethe 2010
Prins Willem-Alexander en prinses Máxima bij de verjaardag van koningin Margrethe in 2010.

Deze japon van Jan Taminiau wordt regelmatig uit Máxima's garderobe getoverd. De jurk met enkele schouder is versierd met knap borduurwerk.

Close_maxima_staatsbanket.jpg
Koningin Máxima draagt de jurk onder andere naar een staatsbanket.

Onderstaande jurk is door Jan Taminiau gemaakt voor een belangrijk moment: het staatsbanket in India. De jurk met één mouw is een duidelijke hint naar de sari die veel wordt gedragen in India.

Koningin-Maxima-staatsbanket-Zweden
Máxima paart de jurk met het Stuart-diadeem. Zij droeg de tiara ook tijdens de staatsbezoeken aan Engeland, Luxemburg en Duitsland.

Deze feestelijke foto is gemaakt in 2011, op het Brazil festival. De jurk met schuine halslijn is ontworpen door Halston (1932-1990). Vanwege het succes werden er in 2009 oude ontwerpen opnieuw op de markt gebracht. Waaronder deze gouden variant van Máxima.

maxima-feest.jpg
Máxima viert in 2011 feest.

Onderstaande jurk is ontworpen door Claes Iversen. Het betreft een rode asymmetrische avondjurk met geborduurde plusmotiefjes en een wijd uitlopende, klokkende rok.

Maxima-staatsbanket-tiara.jpg
Koningin Máxima draagt deze japon onder andere bij het staatsbezoek Denemarken (2015), het staatsbezoek Nieuw-Zeeland (2016) en het staatsbezoek Kaapverdië (2018).

Niet alleen japonnen kunnen één schouder hebben. Koningin Máxima draagt in 2017 namelijk een Valentino-rode jumpsuit met één blote schouder.

Maxima-Valentino.jpg
Koningin Máxima draagt in Duitsland een jumpsuit van Valentino.

Ook dit item met one shoulder is van Valentino. Het betreft een zachtroze japon met empirelijn. Koningin Máxima droeg hem zonder het later toegevoegde kant op het rokgedeelte al in 2004 en 2006.

maxima-contra-2.jpg
Koningin Máxima draagt deze 'oude' japon naar de contraprestatie in Italië in 2017.

Deze knalgroene jurk met volants is een van de meest opvallende one shoulder jurken uit dit rijtje. De koningin heeft 'm nog maar één keer gedragen in 2014.

Maxima_groene-japon_schouder.jpg
Koningin Máxima in Lanvin (2014).

De hekkensluiter is een japon van Jan Taminiau. De koningin heeft deze voor het laatst gedragen tijdens de contraprestatie in België, juni 2023. Maar de jurk hangt al sinds 2011 bij Máxima in de kast.

ANP-472134906
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima arriveren bij de contraprestatie in België (2023).

Foto's: ANP

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--