Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima speecht bij start Europees project over geldkennis

26 april 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima houdt maandagmiddag een korte speech bij de startbijeenkomst van een Europees project over geldkennis. Dit is een initiatief van de Europese Commissie (EC) en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), die samen inzichtelijk willen maken welke kennis, vaardigheden en gedrag bijdragen aan verstandige financiële keuzes.

Het doel van het nieuwe project is om op Europees niveau de financiële veerkracht en financiële gezondheid van huishoudens te bevorderen. Dit draagt volgens de organisatie ook bij aan de financiële stabiliteit van economieën.

Geldzaken

Máxima houdt zich geregeld bezig met dit onderwerp. Ze is onder meer erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en het verstandig omgaan met geld.

Ook is ze speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Daarmee zet ze zich in voor de toegankelijkheid van financiële diensten voor iedereen, met inbegrip van de lage inkomensgroepen en kleine en middelgrote bedrijven.

Naast Máxima spreken maandagmiddag ook anderen, onder wie de Europees commissaris voor Financiële diensten, Financiële stabiliteit en de Kapitaalmartkunie, Mairead McGuinness. Na de speeches is er een paneldiscussie met diverse experts uit het veld en een lid van het Europees Parlement.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--