Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima steunt en helpt jonge mensen die het even niet zien zitten

24 november 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft woensdag in Amsterdam met jongeren gesproken over hun mentale gezondheid. Zij deed dat tijdens een middag die in het teken stond van initiatieven waar jonge mensen steun en hulp kunnen vinden als het even wat minder goed met ze gaat.

De koningin begon de middag met gesprekken met organisaties uit verschillende Nederlandse gemeenten. De organisatie Thrive Amsterdam Mentaal Gezond heeft bijvoorbeeld als doel om de mentale gezondheid en veerkracht van alle Amsterdammers te bevorderen en richt zich met name op jongeren en migranten in de stad. Een andere initiatief is @ease, dat in vijf Nederlandse steden een plek biedt waar jongeren over hun problemen kunnen praten.

Na de gesprekken kreeg Máxima een rondleiding door Lab6, een Amsterdams samenwerkingsverband van verschillende jongerenorganisaties uit Nieuw-West. Hierbij sprak de koningin ook met jongeren zelf. Ze ging onder meer langs bij El Mazouni Coaching en Sportbegeleiding waar zij sprak met twee meisjes die door El Mazouni worden gecoacht. In De Studio sprak Koningin Máxima met jongeren die muziek maken en songteksten schrijven.

Tot slot vertelden vertegenwoordigers van de gemeenten Someren en Peel & Maas over hoe zij de mentale gezondheid van jongeren bevorderen in hun regio. Onder meer het Roger That Inspiratielab kwam daarbij aan bod. Twee jongeren vertelden de koningin over hun ervaringen met deze ontmoetingsplaats waar jongeren hun talenten kunnen ontdekken en hun zelfredzaamheid versterken.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--