Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zo zet koningin Máxima ontwerper Jan Taminiau (inter)nationaal op de kaart

4 mei 2024 · Leestijd 2 min

De band tussen een kledingontwerper en zijn/haar klant is erg belangrijk. Zo weten we bijvoorbeeld dat koningin Máxima goed contact heeft met couturier Jan Taminiau. In de voorbije jaren heeft hij al heel wat prachtige creaties voor de koningin mogen ontwerpen. Als dank daarvoor zet Máxima de modeontwerper ook internationaal op de kaart. Hoe ze dat doet? Je komt erachter in dit artikel.

We kennen Jan Taminiau natuurlijk allemaal van de jurk die koningin Máxima droeg tijdens de inhuldiging in 2013. Het koningsblauwe ontwerp werd speciaal gemaakt voor deze historische gebeurtenis in Amsterdam. In de jaren erna heeft Máxima nog veel meer creaties van Taminiau gedragen. Van het postzak-jasje tot een chique Prinsjesdag-jurk, Jan Taminau levert het allemaal. Het is dan ook niet gek dat hij een goede band heeft opgebouwd met de koningin.

Lees verder onder de foto.

Maxima_inhuldiging.jpg

Staatsbezoek Spanje

Jan Taminau heeft Nederland inmiddels verlaten en woont en werkt in Spanje. Dat koningin Máxima hem niet uit het oog verloren is werd onlangs duidelijk toen koning Felipe en koningin Letizia in Nederland waren voor een staatsbezoek. De modeontwerper kreeg namelijk een uitnodiging voor het staatsbanket op het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Voor de officiële gelegenheid worden mensen uitgenodigd die een connectie hebben met beide landen.

Lees verder onder de foto.

jan taminiau
Jan Taminiau schudt de hand van Koningin Máxima. De koningin draagt een avondjurk van de ontwerper.

Vriendendienst

Tijdens het staatsbanket droeg koningin Máxima een nieuwe avondjurk van Jan Taminiau. Ook de volgende dag, tijdens de contraprestatie, verscheen de koningin in een (eerder gedragen) ontwerp van de couturier. Door op deze gelegenheden bewust een outfit van Taminiau te dragen, zet Máxima de ontwerper ook in Spanje op de kaart, zo vertelt modejournalist Josine Droogendijk. "Jan Taminiau kennen we als Nederlandse ontwerper, maar hij woont en werkt nu in Spanje. Dus de naam van Taminiau wordt hierdoor genoemd in de Spaanse media en dat is natuurlijk perfecte reclame" aldus Droogendijk.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--