Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima's vele gezichten: moeder, zakenvrouw en (mode)koningin

12 juli 2023 · Leestijd 4 min

Een verbindende en vertegenwoordigende koningin, een hardwerkende zakenvrouw en bovenal een liefdevolle moeder en echtgenote: koningin Máxima is het allemaal. In de maand juni waren de rollen en kwaliteiten van onze onvermoeibare koningin uitgebreid te zien.

Zo reisde Máxima voor de VN naar Brazilië en vergezelde zij koning Willem-Alexander tijdens het staatsbezoek aan België. Door middel van werkbezoeken zette zij zich maximaal in voor ons land. Vlak voor haar vakantie zagen we een ontspannen Máxima met haar gezin. Kijk mee naar de afgelopen maand!

Jordanië

Koningin Máxima trapt de maand spectaculair af. Op de eerste dag van juni is zij samen met koning Willem-Alexander aanwezig bij het huwelijk van de Jordaanse kroonprins Hoessein. Overdag verschijnt Máxima in een bekende bloemenjurk van Luisa Beccaria.

Máxima_Willem-Alexander_Jordanië

In de avond wordt het koningspaar vergezeld door oudste dochter Amalia. Koningin Máxima verrast met een nieuw ontwerp. Het blijkt een vermaakte Pakistaanse bruidsjurk te zijn. Vier jaar geleden heeft Máxima de geborduurde japon cadeau gekregen tijdens een VN-bezoek aan Pakistan, zo ontdekte modejournalist Josine Droogendijk. 

Amalia_Máxima_Willem-Alexander__huwelijk_Jordanië
Prinses Amalia draagt een jurk van Jan Taminiau.

Brazilië 

Na de festiviteiten in Jordanië reist koningin Máxima door naar Zuid-Amerika. In haar rol als speciale pleitbezorger van de Verenigde Naties brengt zij een driedaags bezoek aan Brazilië. 

Máxima_Brazilië_2023
Máxima_Brazilië_2023
Máxima_Brazilië_2023

Tijdens haar VN-bezoek krijgen we de zakelijke kant van koningin Máxima te zien. Op de agenda staan lange dagen vol ontmoetingen, vergaderingen en gesprekken. Niets zo fijn om tijdens zulke dagen comfortabele outfits te dragen, toch? 

Máxima_tas_Dior
In Brazilië gaat Máxima's bezoek uitsluitend over de inhoud. Dat mode hierbij geen rol speelt spreekt voor zich. Toch kregen we een leuk inkijkje in de tassen collectie van de koningin, haar gepersonaliseerde tas van Dior kwam goed in beeld. Gelet op het formaat van de tas zien we dat Máxima ook hier voor praktisch kiest.

Casual in Nederland

Eenmaal terug in Nederland heeft de koningin weinig tijd om bij te komen. De plicht roept en ook hier staan diverse werkbezoeken op haar te wachten. Zo is Máxima samen met koning Willem-Alexander een dagje op de Noordzee om het Nederlandse team aan te moedigen bij 'The Ocean Race'.

Kopfoto artikel (68)

Ook bezoekt zij in aanloop naar de Burendag een buurthuis in Den Haag. In het kader van 'de Dag van de Bouw' gaat Máxima langs bij een woningbouwproject in Rijnsburg.

ANP-471528305

Als erevoorzitter van MIND Us, een organisatie die opkomt voor de mentale gezondheid van jongeren, neemt Máxima een rapport in ontvangst. Hier staan de onderzoeksresultaten in van stress en prestatiedruk onder studenten in het hoger onderwijs.

Ontwerp zonder titel (1)

Verder vergezelt koningin Máxima haar echtgenoot tijdens het jaarlijkse diner met het Corps Diplomatique op het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Ook dit is Máxima: op en top in gala! 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De avondjurk, bestaande uit een rok en top, is een ontwerp van Claes Iversen. Je kunt de outfit herkennen van een foto uit 2017, toen droeg Máxima het geheel in Noorwegen. De rok dook al eerder op, tijdens Prinsjesdag 2016.

Maxima Noorwegen 2017
In 2017 tijdens de 80e verjaardagen van koning Harald en koningin Sonja van Noorwegen.

Staatsbezoek België

Op 20 juni start het koningspaar met een driedaags staatsbezoek aan België. Collega's en goede bekenden, koning Filip en koningin Mathilde, ontvangen hen hartelijk. Tijdens het bezoek zien we koningin Máxima in een aantal prachtige creaties. 

Máxima_België_dag 1
Máxima begint het staatsbezoek met een champagnekleurige outfit van het Belgische modehuis Natan. Zij combineert de rok en top met een hoed van Philip Treacy.
Máxima_staatsbanket_België
Ook in de avond zien we onze koningin in een nieuwe creatie, dit keer van de Brabantse ontwerper Jan Taminiau. Bij de lichtroze japon draagt Máxima het bekende Stuartdiadeem.
Máxima_staatsbanket_België
Bij een staatsbanket zien we niet alleen een prachtige avondjurk, ook een kunstig opgestoken kapsel hoort bij de gelegenheid.
Máxima_België_dag 2
Op de tweede dag, die zich afspeelt in Waterloo en Charleroi, kiest Máxima voor een eerder gedragen witte jurk. De stof van de japon is met de hand beschilderd door de Argentijnse kunstenaar Pablo Piatti.
Máxima_België_dag 2
Tijdens de contraprestatie in Brussel kiest de koningin opnieuw voor een jurk van Jan Taminiau. De japon hangt al langer in haar kledingkast, want in 2011 droeg zij de jurk voor het eerst bij de viering van haar 40e verjaardag (foto links).
Máxima_België_dag 3
Het staatsbezoek wordt afgesloten in Antwerpen. Máxima's rode jurk met cape hebben we eerder gezien tijdens het bezoek aan het Caribisch Deel van het Koninkrijk, eerder dit jaar. De outfit is een ontwerp van Natan.

Laatste werkbezoeken

Een dag nadat ze met de koninklijke trein is teruggekomen uit België is Máxima alweer aan het werk in Nederland. In de ochtend gaat ze langs bij een winkel van textielketen Zeeman in Alphen aan den Rijn. Het bezoek staat in het teken van circulaire kledingindustrie. 

ANP-472271519

's Middags reist de koningin naar erfgoedpark Loosduinen in Den Haag. Daar viert zij het 100-jarige bestaan van de Commissie Loosduinen mee. Voor de gelegenheid heeft Máxima een roze hoedje opgezet. 

Máxima_Loosduinen
Koningin Máxima straalt in een nieuwe outfit van modehuis Natan. Het hoedje is ontworpen door Bettina Thomas en werd voor het eerst gedragen in 2013.

In de week die volgt opent de koningin, gekleed in een nieuwe glitterjurk, het nieuwe hoofdkantoor van Qredits. Dit is een organisatie die leningen verstrekt, coaching biedt en trainingen geeft aan (startende) mkb-ondernemers.

Ontwerp zonder titel (9)

Ook bezoekt Máxima een onderwijs-expertisecentrum in het Noord-Brabantse Heeze en gaat ze langs bij een inclusieve woonwijk in het Sterksel. De outfit van de koningin hebben we eerder deze maand gezien, in Brazilië.

Maxima Kloostervelden
Koningin Máxima brengt eind juni een gezellig bezoek aan een inclusieve woonwijk.
Maxima Kloostervelden

Fotomoment

Jaarlijks poseert het koninklijk gezin voor de Nederlandse pers. Dit jaar wordt het Haagse Zuiderstrand uitgekozen om een hoop zomerse plaatjes te schieten. Ook de hond van koningin Máxima, Mambo, is van de partij.

ANP-472779857 (2)

Voor de gelegenheid trok Máxima een nieuwe outfit, ontworpen door Tory Burch, uit de kast. 

Máxima_Mambo_fotomoment_2023
Een rok en top van Tory Burch tijdens het fotomoment in Den Haag.

Beeld: ANP, Patrick van Katwijk, Blauw Bloed- Thijs van der Giessen & UNSGSA. 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--