Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hertogin Meghan geeft in Nigeria een subtiele ode aan wijlen prinses Diana

13 mei 2024 · Leestijd 2 min

Prins Harry en zijn vrouw Meghan waren afgelopen weekend in Nigeria voor The Invictus Games. Tijdens dit driedaags bezoek geeft de hertogin van Sussex een subtiele ode aan wijlen prinses Diana.

Het bezoek aan Nigeria is gevuld met sportieve activiteiten en vooral heel veel ontmoetingen met de lokale bevolking. Door het volle programma heeft Meghan meerdere kledingwissels op een dag en daar horen ook meerdere juwelen bij. En laten deze nu net een mooie betekenis hebben.

Subtiele ode

Tijdens haar bezoek aan Nigeria, draagt de hertogin juwelen met een link naar prinses Diana (1961-1997). Het eerste juweel betreft een gouden ketting die lijkt op de ketting die prinses Diana zelf droeg in Nigeria in 1990 toen zij en prins Charles het Afrikaanse land bezochten, zo meldt People Magazine. Meghan draagt een soortgelijke ketting tijdens haar eerste bezoek aan het Afrikaanse land.

Lees verder onder de beelden.

meghan-ketting-diana
Op haar eerste dag in Nigeria draagt hertogin Meghan een ketting die erg veel lijkt op de ketting van wijlen prinses Diana.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Op zaterdag draagt de hertogin zelfs een ketting uit de collectie van wijlen prinses Diana. People Magazine onthult exclusief dat de ketting, met een delicaat diamanten kruis aan een gouden ketting, een recent geschenk is van prins Harry aan zijn vrouw en ooit toebehoorde aan prinses Diana.

Lees verder onder de foto.

Nigeria-dinner-3
De hertogin draagt een witte strapless jurk in combinatie met de ketting van de in 1997 overleden prinses Diana.

Juwelen van wijlen prinses Diana

Meghan brengt regelmatig hulde aan prins Harry's moeder door middel van haar kledingkeuzes. Zo heeft de hertogin verschillende stukken in haar juwelencollectie die toebehoorden aan de in 1997 overleden prinses van Wales, waaronder vlinderoorbellen en een aquamarijnring. Prins Harry heeft zelfs twee diamanten uit de persoonlijke collectie van zijn moeder opgenomen in de verlovingsring die hij voor Meghan ontwierp toen hij haar in 2017 ten huwelijk vroeg.

Foto's: ANP / Instagram @lady.diana._

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--