Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry en hertogin Meghan zijn terug in hun geliefde Afrika

12 mei 2024 · Leestijd 3 min

Prins Harry en hertogin Meghan brengen dit weekend een driedaags bezoek aan hun geliefde continent Afrika. De twee bezoeken samen voor het eerst het Afrikaanse land Nigeria. Lees snel verder voor het hele verslag.

De hertog en hertogin vertrokken samen vanaf Londen Heathrow nadat prins Harry een midweek doorbracht in de stad vanwege het tienjarig bestaan van The Invictus Games. Het bezoek is in de eerste plaats bedoeld om The Invictus Games te promoten. Dit op uitnodiging van nadat Harry vorig jaar het Nigeriaanse team en generaal Musa had ontmoet tijdens de wedstrijd in Düsseldorf, Duitsland.

Liefde voor Afrika

Afrika is van grote betekenis voor prins Harry en zijn vrouw. De prins bracht zijn postdoctorale jaar door in Lesotho, richtte daar een liefdadigheidsinstelling voor kinderen op en werd verliefd op zijn aanstaande bruid in Botswana. De verlovingsring van Meghan bevat zelfs een diamant uit dit Afrikaanse land.

Dag 1: een warm onthaal in Nigeria

Het echtpaar bezocht op hun eerste dag in Nigeria samen een school voordat prins Harry gewonde militairen ontmoette in een militair hospitaal. Harry en Meghan werden liefdevol ontvangen en dat leverde deze gezellige foto's op.

Lees verder onder de foto's.

nigeria-1
Prins Harry en hertogin Meghan worden warm ontvangen op de Nigeriaanse school.
nigeria-2
Prins Harry en hertogin Meghan krijgen een traditioneel optreden te zien.
Nigeria-3
De Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben vrijdag op de eerste dag van hun bezoek aan Nigeria gesproken over mentale gezondheid. Tijdens een evenement waar het onderwerp centraal staat zei Harry tegen kinderen dat het niet zo erg is om een slechte dag te hebben.
Nigeria-4
De prins vertelde de aanwezige kinderen dat mentale gezondheid iedereen in de wereld iets aangaat. "Iedereen hier heeft een geestelijke gezondheid. Je moet voor jezelf zorgen om voor anderen te kunnen zorgen", zei Harry. Hij voegde eraan toe dat het "geen schande is" om te erkennen dat je soms een slechte dag hebt.
nigeria-5
Harry: "Als je een klasgenoot niet ziet glimlachen, wat doe je dan? Ga je dan vragen hoe het met ze gaat? Want het is oké om niet oké te zijn", zei Harry. Daarop kreeg de prins een compliment van zijn vrouw Meghan. "Zie je waarom ik met hem ben getrouwd? Hij is zo slim. Zo slim en inspirerend omdat hij de waarheid spreekt.".
nigeria-6
Hertogin Meghan droeg op haar eerste dag een poederroze jurk van Heidi Merrick, een label uit Californië.
nigeria-7
Prins Harry, hertog van Sussex, arriveert op het Nigeriaanse defensiehoofdkwartier in Abuja, Nigeria.

Dag 2: mooie ontmoetingen

Op zaterdag woonden de hertog en hertogin van Sussex een training bij voor liefdadigheidsorganisatie Nigeria: Unconquered, die samenwerkt met The Invictus Games. Prins Harry deed mee met een potje zit-volleybal en liet zijn fanatieke aard zien.

Lees verder onder de foto's.

nigeria-harry-meghan
Prins Harry en zijn vrouw Meghan poseren met de sporters in Nigeria.
meghan-nigeria
Hertogin Meghan poseert met een jong meisje uit het publiek.
harry-nigeria
Prins Harry moedigt zijn team aan in Nigeria.

Meghan organiseerde ook samen met dr. Ngozi Okonjo-Iweala, de directeur-generaal van de Wereldhandelsorganisatie een evenement van Women in Leadership. In de avond was een diner op het Nigeriaanse hoofdkwartier van defensie.

Lees verder onder de foto's.

Nigeria dinner-1
De hertog en hertogin van Sussex schuiven aan, de twee dragen allebei witte outfits.
nigeria dinner-2
De prins houdt een toespraak.
Nigeria-dinner-3
De hertogin draagt een witte strapless jurk in combinatie met de ketting van de in 1997 overleden prinses Diana.

Dag 3: sportieve afsluiting

Op hun laatste dag in Nigeria, wonen Harry en Meghan een basketbalclinic en een ‘culturele receptie’ bij, aldus hun woordvoerder. Het echtpaar laat ook hun gezicht zien bij een polo-inzamelingsactie voor Nigeria: Unconquered.

Lees verder onder de foto's.

nigeria dag 3
Prins Harry en zijn vrouw Meghan tijdens hun laatste dag in Nigeria, mei 2024.
basketbal-nigeria
Het echtpaar bezoekt een basketbal-clinic in Nigeria.

Meghan: "Ik ben voor 43% Nigeriaans"

Het defensiehoofdkwartier maakte tijdens een persconferentie het reisschema van de Sussexes bekend en zei dat hoewel sommige bijeenkomsten privé zullen zijn. De afdeling zei dat Meghan ernaar uitkeek om Nigeria te bezoeken om "haar Nigeriaanse afkomst te verkennen". In 2022 onthulde de hertogin in haar Spotify-podcast Archetypes dat ze erachter kwam dat ze van Nigeriaanse afkomst is, ze omschreef zichzelf als "43 procent Nigeriaans."

Foto's: ANP

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--