Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Meghan weer in het openbaar gezien in Vancouver

15 januari 2020 · Leestijd 3 min

Voor het eerst sinds prins Harry en zijn vrouw Meghan vorige week kenbaar maakten dat ze een stap terug willen doen binnen de Britse koninklijke familie heeft Meghan zich weer in het openbaar laten zien in het Canadese Vancouver. Ondertussen liet haar vader weten bereid te zijn om te getuigen tegen zijn dochter.

In Vancouver bezocht de hertogin een opvangcentrum voor vrouwen. De organisatie postte zelf een groepsfoto met Meghan op Facebook. "Kijk eens wie wij vandaag op de thee hadden", staat erbij.

Lees verder onder het Facebookbericht.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De hertogin van Sussex verblijft al enige tijd in Canada, samen met haar zoon Archie. Prins Harry zit nog in Engeland waar hij maandag familieberaad had met koningin Elizabeth, vader prins Charles en zijn broer prins William. Die lieten na afloop van het gesprek weten achter het besluit van de Sussexes te staan.

Hoofdgetuige

Ondertussen heeft  Thomas Markle, de vader van Meghan, laten weten te getuigen tegen zijn eigen dochter in de rechtszaak die prins Harry en Meghan hebben aangespannen tegen de Mail on Sunday. Dat melden Britse media op basis van stukken die dinsdag werden ingediend bij de rechtbank in Londen. De verdediging zou Thomas willen oproepen als hoofdgetuige.

‘War on tabloids’

Harry en Meghan lieten in oktober weten juridische stappen te ondernemen tegen verschillende tabloids. De Mail on Sunday wordt voor de rechter gesleept omdat de krant bezig zou zijn met een campagne "om valse en opzettelijk denigrerende verhalen" over de Sussexes te verspreiden en vanwege het feit dat ze een privébrief van de hertogin aan haar vader deels publiceerden.

Volgens Harry is dat een inbreuk op het auteursrecht van Meghan. Ook schond de Mail on Sunday volgens de prins daarmee de privacy van Meghan en claimt hij dat de krant met opzet bepaalde alinea's, zinnen of woorden wegliet om "leugens in stand te houden".

Publieke figuren

Door Thomas op te roepen als getuige hoopt de Mail on Sunday dat er allerminst sprake is van leugens. Hij zou advocaten al enkele sms'jes die hij in aanloop naar de bruiloft van de Sussexes uitwisselde met Meghan hebben laten zien. Daaruit moet blijken dat hun relatie al bekoeld was.

Mail on Sunday zet verder in het verweer in op het feit dat er een enorme belangstelling is voor het privéleven van leden van de koninklijke familie. Harry en Meghan zouden dat als publieke figuren moeten accepteren.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--