Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mette-Marit zegt bezoek af: opnieuw last van longproblemen

18 april 2023 · Leestijd 2 min

De Noorse kroonprinses Mette-Marit is dinsdag niet afgereisd naar het plaatsje Kautokeino in het noorden van Noorwegen. Ze is ziek en is daarom thuisgebleven, laat het hof weten aan Noorse media.

Mette-Marit zou in Kautokeino samen met haar man kroonprins Haakon onder meer een nieuwe lagere en middelbare school openen. Het bezoek was ter ere van de komende vijftigste verjaardag die Haakon en Mette-Marit deze zomer beiden vieren.

Daarvoor willen ze verschillende bezoeken afleggen die ze belangrijk vinden. In Kautokeino wonen veel Sami en het kroonprinselijk paar wilde graag meer te weten komen over de geschiedenis, taal en cultuur van het volk.

Kroonprins-Haakon-en-kroonprinses-Mette-Marit-van-Noorwegen
Vanuit Noorwegen zullen kroonprins Haakon en zijn vrouw Mette-Marit naar London reizen. De Noorse koning Harald en zijn vrouw koningin Sonja zijn niet aanwezig bij de plechtigheid.

Het hof heeft niet gemeld wat Mette-Marit mankeert. Wel is duidelijk dat ze geen corona heeft.

De kroonprinses kampt al geruime tijde met gezondheidsproblemen. Ze lijdt aan een ongebruikelijke variant van de ziekte longfibrose en moet daarom vaker rust nemen. Door de ziekte wordt zuurstof niet goed opgenomen waardoor patiënten benauwd of kortademig kunnen worden. Ook raken ze snel vermoeid.

ANP-448682165

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--