Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mike Tindall vertelt hoe het is om te trouwen met een royal: 'je hebt gewoon een baan nodig'

5 oktober 2023 · Leestijd 4 min

Dat je je baan meteen kunt opzeggen zodra je met iemand trouwt van het koningshuis is klinkklare onzin, zo vertelt Mike Tindall. Hij trouwde in 2011 met Zara Philips, de dochter van prinses Anne en Mark Philips. In een documentaire is hij heel openhartig over hoe het is om met iemand van de Britse koninklijke familie te trouwen.

Het is voor veel kinderen een droom om verliefd te worden op een prins of prinses. Stel je eens voor dat je verliefd wordt en dat degene dan ineens een lid van een koninklijke familie blijkt te zijn! Geen wonder dat we zo smullen van romantische comedy's met zulke koninklijke liefdesverhalen. Bij een enkeling komt de droom uit. De 'gewone' Máxima trouwde met koning Willem-Alexander en zo zijn er nog wel meer prachtige liefdesverhalen op te noemen. 

Mike Tindall over trouwen met een royal

Ook Mike Tindall's leven veranderde toen hij zijn vrouw Zara Philips, een royal dus, ontmoette in 2010. Alhoewel Zara van haar moeder geen officiële titel kreeg, zodat ze zo normaal mogelijk kon opgroeien, is Zara wel onderdeel van de Britse koninklijke familie. En haar familiegelegenheden zien er dan ook anders uit dan bij de gewone Brit. Iets wat voor iemand die niet van adel is een flinke overgang kan zijn. Dat blijkt ook uit de dingen die Mike zegt in de documentaire 'Grand Slammers' waarin negen leden van het Engelse rugby team worden gevolgd die in 2003 de Rugby World Cup wonnen.

Lees verder onder de foto.  

Zara-Mike-Tindall.jpg

In de documentaire is Mike openhartig over zijn leven voor en na zijn huwelijk met Zara. "Iedereen denkt dat het door te trouwen met Zara allemaal prima is. Maar dat betekent niet dat je geen baan meer nodig hebt. En het is zeker niet makkelijk." Daarmee doelt Mike ook op zijn afscheid in 2014 als professioneel rugbyer. Hij hing zijn sportcarrière na 17 jaar aan de wilgen. "Je raakt behoorlijk opgenomen in de rugby-wereld, het is een manier van leven. Dan verlaat je ineens deze wereld en is dat er allemaal niet." Gelukkig kon hij steun krijgen bij zijn vrouw Zara om zijn nieuwe doel in het leven te vinden. "Als Zara eerlijk zou zijn, zou ze zeggen dat het ongeveer een jaar duurde voordat ik wist wie ik was en wie ik wilde zijn", zegt Mike in de documentaire. 

Lees verder onder de foto.  

Mike Tindall Rugby

Mike's warme band met de Britse royals

Inmiddels heeft Mike zijn weg weten te vinden in zijn carrière. Zo heeft hij sinds 2020 een podcast genaamd 'The Good, The Bad & The Rugby' waarin hij met zijn gasten over de sport praat. Afgelopen maand schoven rugby fans prins William en Catherine, de prinses van Wales, en prinses Anne aan om het over hun favoriete sport te hebben. De opnames werden gemaakt in Windsor Castle. In de podcast-aflevering had Mike het overduidelijk naar zijn zin met zijn schoonfamilie. Zo verklapte hij zelfs dat Catherine hartstikke fanatiek is wat sport betreft en ook met het spelletje 'beer pong'. 

Lees verder onder de foto.  

Prins Harry, Mike Tindall en prinses Anne lachen in 2016 tranen met tuiten bij de Patron's Lunch,
Prins Harry, Mike Tindall en prinses Anne lachen in 2016 tranen met tuiten bij de Patron's Lunch, een speciaal straatfeest buiten Buckingham Palace, als onderdeel van de drie vieringen voor de officiële 90ste verjaardag van Queen Elizabeth.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Doordat Mike niet meer op topniveau sport, kan Zara meer tijd in haar passie en sportcarrière steken. Ze doet namelijk aan professioneel paardrijden. Als ruiter presteert ze op topniveau en als ex-topsporter moedigt manlief Mike zijn vrouw dan maar al te graag aan. Vaak staat hij samen met hun kinderen Mia (9), Lena (5) en Lucas (2) aan de zijlijn mee te kijken. 

Foto's: ANP

Bron: People

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--