Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze royals hebben een normale baan

11 juli 2023 · Leestijd 4 min

Wanneer je onderdeel bent van een koninklijke familie worden je dagelijkse taken vaak voor je bepaald. Je wordt als het ware geboren in een bepaalde rol. Maar niet iedereen. Deze zeven royals hebben gewoon een normale baan.

Als lid van een koninklijke familie ziet je werk er anders uit dan bij een reguliere kantoorbaan van 9 tot 5. Je zet je als lid van een koningshuis of vorstenhuis bijvoorbeeld in voor goede doelen en organisaties, knipt een hoop lintjes door en doet veel vrijwilligerswerk. Deze zeven royals hebben gekozen voor een normale baan.  

Prinses-Margarita-Leaves.jpg

Prinses Margarita: eigenaar juwelenlabel

Prinses Margarita de Bourbon de Parme heeft een bomvolle agenda. De prinses de Bourbon de Parme heeft namelijk haar eigen juwelenlabel, De Parme Design. Elk sieraad wordt ontworpen door de Nederlandse en de inspiratie haalt ze uit de natuur. Sinds mei 2023 is prinses Margarita ook beschermvrouwe van onderzoeksproject Horse Power, van de Universiteit Utrecht.

Prinses_Eugenie_hoed.jpg

Prinses Eugenie: mede-directeur van een kunstgalerie 

De Britse prinses Eugenie is mededirecteur van de kunstgalerie Hauser & Wirth in Londen. De dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson is recentelijk bevallen van haar tweede zoontje en zal waarschijnlijk haar werkzaamheden in de kunstgalerie na haar verlof weer oppakken. Haar man Jack Brooksbank heeft ook een normale baan. Hij werkt voor de vastgoedmagnaat Mike Meldman en moest voor zijn werk zelfs naar Portugal verhuizen. Het koninklijke stel spendeert daardoor de helft van hun tijd in het Zuid-Europese land. 

marie-chantal-griekenland
Kroonprins Pavlos met zijn vrouw Marie-Chantal.

Kroonprinses Marie-Chantal van Griekenland: eigenaar luxueus kindermerk

Nog zo'n ondernemende royal: de Griekse kroonprinses Marie-Chantal is eigenaar van haar eigen luxueuze kledingmerk voor kinderen. Het gelijknamige merk, Marie-Chantal, is zelfs te koop in ruim 45 landen. Haar carrière komt niet helemaal uit de lucht vallen, want op haar 16e liep Marie-Chantal stage bij de kunstenaar Andy Warhol. Zelfs met een koninklijke titel aan haar broek, wil ze haar carrière voortzetten. In een eerder interview met Vanity Fair gaf de Griekse kroonprinses aan dat ze juíst iets voor zichzelf wilde doen dat los van haar titel staat. 'Het geeft mij een mate van onafhankelijkheid,' zei ze in dat interview. 

Prins-Harry-met-petje-African-Parcs

Prins Harry: militair & 'Chief Impact Officer' bij een start-up 

Na zijn vertrek bij het Britse Koningshuis in 2021 werkt prins Harry nu als 'Chief Impact Officer' bij een start-up op Sillicon Valley. Dit is naar verluid zijn 'eerste baan' als niet-werkend lid van de koninklijke familie van Groot Brittannië. Maar dit is niet helemaal waar. Prins Harry heeft namelijk 10 jaar in het Britse leger gediend, onder andere als Apache-piloot. In 2015 maakte hij een einde aan zijn militaire carrière. In die jaren bij het Britse leger is hij onder andere op uitzending geweest naar Afghanistan. Een ervaring die hem naar eigen zeggen heeft gemaakt tot wie hij is. 

Zara Phillips medaille

Zara Tindall: professioneel ruiter 

De oudste dochter van de Britse prinses Anne, Zara Tindall, heeft naast haar koninklijke taken wel een heel bijzondere baan. Zij beoefent namelijk op hoog niveau de paardensport. Als ruiter heeft zij zelfs de zilveren medaille gewonnen op de Olympische Spelen in 2012 in Londen. Deze Britse royal doet wel iets anders dan waarvoor ze gestudeerd heeft; ze heeft een opleiding tot fysiotherapeut gevolgd. 

Prins Nikolai tijdens een modeshow van Dior in Parijs, juni 2018.
Prins Nikolai tijdens een modeshow van Dior in Parijs, juni 2018.

Graaf Nikolai van Monpezat: topmodel 

Oké, een normale baan heeft deze Deense graaf beslist niet. De zoon van prins Joachim en Alexandra Christina Manley is namelijk topmodel. De jonge Deen maakte in 2018 zijn debuut op de catwalk op London Fashion Week, en wel bij de show van het bekende Britse merk Burberry. Inmiddels is Nikolai een bekend gezicht in de modewereld en loopt hij shows voor onder andere Dior en staat hij in de Scandinavische Vogue. 

Om het topmodel meer vrijheid te geven 'bevrijdde' het Deense hof hem begin 2023 van zijn prinsentitel. Nikolai heeft nu de titel Graaf van Monpezat. Tegenwoordig kun je hem ook op Instagram vinden waar hij prachtige beelden deelt van zijn modellencarrière. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Eloise_Japan_2023

Gravin Eloise van Oranje: influencer

De 21-jarige dochter van prinses Laurentien en prins Constantijn heeft een hele carrière opgebouwd als Nederlandse influencer. De gravin geeft op haar Instagramaccount een uniek kijkje in haar wereld als lid van de koninklijke familie en mag zich inmiddels scharen onder een select clubje bekende Nederlanders. Eloise deed vorig seizoen zelfs mee met het televisieprogramma Het Perfecte Plaatje.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--