Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Moeder koning Felipe blijft alleen achter op Mallorca

19 augustus 2020 · Leestijd 3 min

Koningin Sofia heeft het rijk weer alleen in het koninklijk vakantieverblijf Marivent op Mallorca. Haar zoon koning Felipe en zijn gezin zijn dinsdag teruggevlogen naar Madrid, waar ze de rest van de zomervakantie thuis zullen doorbrengen. Vanwege de coronacrisis is er geen buitenlandse reis en was het verblijf de afgelopen dagen op het Spaanse eiland ook meer werk dan ontspanning.

Voor koning Felipe was er geen kans om zijn zeilkunsten te vertonen in de jaarlijkse strijd om de Koningscup. Die werd vanwege de coronapandemie van de kalender afgevoerd. De gebruikelijke fotosessie ging evenmin door. Ook werd het gezin niet buiten het zomerpaleis gezien voor een etentje in een lokaal restaurant of een privébezoekje aan de markt, zoals in voorgaande jaren wel het geval was.

Uit het zicht

Koningin Sofia heeft zich sinds het vertrek van haar man Juan Carlos naar Abu Dhabi - ze was toen al op het Spaanse eiland - weinig laten zien. Spaanse media vragen zich af wat de 81-jarige Sofia de komende weken zal doen. Volgens de plaatselijke krant is ze van plan tot eind augustus op Mallorca te blijven. Of andere familieleden op bezoek komen, is niet bekend. Nu Felipe is vertrokken, is in theorie de weg vrij voor zijn zussen Elena en Cristina, dan wel voor hun kinderen om bij koningin Sofia te komen logeren.

Meer nog dan Sofia beheerst haar echtgenoot de Spaanse media. De door Juan Carlos uitgekozen bestemming Abu Dhabi zorgt voor nieuwe problemen, zo maakte woensdag dagblad La Vanguardia duidelijk. Aanvankelijk werd geheimgehouden waar de oud-koning verbleef. Maandag echter kreeg Felipe een kort telefoontje van zijn vader. Die gaf hem toestemming om te zeggen wat eigenlijk iedereen al wist: hij was in Abu Dhabi, het belangrijkste en grootste van de zeven Verenigde Arabische Emiraten.

En dat zorgde voor een nieuw probleem. Juan Carlos was immers in het beklaagdenbankje terechtgekomen vanwege zijn nauwe banden met de sjeiks en koningen aan de Perzische Golf, die hem royale donaties zouden hebben gegeven. In plaats van dat zijn vertrek uit Spanje de aandacht voor zijn persoon verminderde, zorgde de keuze van de verblijfplaats alleen maar voor meer belangstelling.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--