Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Monaco: glamoureuze prinses Caroline 65 jaar!

23 januari 2022 · Leestijd 2 min

Een bijzonder kroonjaar voor prinses Caroline van Monaco. De oudste zus van prins Albert viert zondag haar 65e verjaardag. Wij laten deze bijzondere leeftijd niet onopgemerkt voorbijgaan en hebben wat leuke foto's van de jarige prinses op een rij gezet.

Caroline is lange tijd de 'eerste dame' geweest van het kleine vorstendom aan de Middellandse Zee. Eerst toen haar moeder prinses Grace in 1982 bij een auto-ongeluk om het leven kwam, en na het overlijden van haar vader prins Rainier in 2005 naast broer Albert die lang ongetrouwd was. Pas in 2011 kon ze het stokje overdragen aan prinses Charlène, al bleef Caroline een rol spelen in Monaco.

Lees verder onder de foto's.

Caroline heeft een bewogen en bij vlagen zeer tumultueus leven achter zich. Ze rebelleerde al vroeg tegen het strakke paleisleven, koos expres verkeerde vrienden en minnaars en huwde op 21-jarige leeftijd tegen beter weten in met rokkenjager Philippe Junot. Twee jaar later kwam Caroline tot inkeer en haar tweede huwelijk in 1983 met de Italiaan Stefano Casiraghi was een betere keuze. Met hem kreeg ze drie kinderen: Andrea, Charlotte en Pierre.

Onder de foto's lees en zie je meer!

In oktober 1990 sloeg het noodlot toe toen Stefano door een bootongeluk om het leven kwam. Caroline leidde lang een teruggetrokken leven en kwam pas eind jaren '90 weer in de schijnwerpers. Ze trouwde met Ernst August van Hannover, en zes maanden later werd hun dochter Alexandra geboren. Maar ook de prins van Hannover bleek uiteindelijk niet de ware, al is het paar voor de wet nog steeds bij elkaar.

Prinses Caroline is inmiddels oma van zeven kleinkinderen.

Ter gelegenheid van haar zestigste verjaardag maakten wij de onderstaande video over prinses Caroline.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--