Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lekker kijken: 12x de mooiste galajurken van koningin Letizia

10 augustus 2023 · Leestijd 3 min

De koningin van Spanje is tegelijk de koningin van stijl. Letizia verschijnt vaak in felle kleuren of een klassiek broekpak en ze heeft ook een collectie prachtige galajurken in haar kast hangen. Wij zetten de 12 mooiste avondjurken voor je op een rij.

Koningin Letizia en felroze gaan hand in hand. De Spaanse koningin kiest regelmatig voor een outfit in het Barbie-roze. Zo draagt ze op haar staatsieportret een roze avondjapon met beige borduursels van Carolina Herrera. Letizia houdt ook van kleding opnieuw dragen, dus verschijnt de japon weer tijdens het galadiner voor de inhuldiging van de Japanse keizer Naruhito. Wel zo duurzaam. 

Collages (34)

Niet alleen roze, maar ook rood is een favoriete kleur van de koningin. Deze tijdloze jurk met cape van Stella McCartney is een prachtig exemplaar. We zien de japon tijdens een bezoek aan Duitsland vorig jaar en voor de 50e verjaardag van onze koning. 

Collages (38)

Voor de bruiloft van kroonprinses Victoria van Zweden en prins Daniel zijn koninklijke gasten uitgenodigd voor een concert in Stockholm. Letizia draagt voor de gelegenheid een mouwloze rode jurk. 

Collages (40)

Deze prachtige galajurk met borduursels draagt de Spaanse koningin tijdens een staatsbanket in Buckingham Palace in 2017. 

Collages (43)

De koningin wordt ook vaak in zwart-witte kleding gespot, zoals deze japon die ze aan heeft voor de 75e verjaardag van de Deense koningin Margrethe. 

Collages (35)

Letizia's galajurken bevatten, zoals je kunt zien, vaak borduursels, kant of kralen. Zo verschijnt ze tijdens een banket in 2019 in een beeldige mouwloze lila japon met wijd uitlopende rok en (uiteraard) kant. 

Collages (36)

En tijdens het afscheidsdiner in het Rijksmuseum van, toen nog, koningin Beatrix, kan een zwarte jurk met kralen en kanten mouwen natuurlijk niet ontbreken. 

Collages (42)

Ook de jurk die ze draagt naar de inhuldiging van koning Willem-Alexander is bedekt met kraaltjes. De japon komt van een van Letizia's lievelingsmerken, Felipe Varela. 

Collages (37)

Deze beige japon met 3D-bloemen is eveneens van het modehuis. Ze draagt de galajurk naar het huwelijk van kroonprinses Victoria en prins Daniel. 

Collages (39)

En ook deze donkerblauwe avondjurk met kralen is van Felipe Varela. 

Collages (44)

De Spaanse koningin weet goed op te vallen met haar kleding en verschijnt voor de inhuldiging van de Japanse keizer Naruhito in een jurk met knalkleuren. De japon van Matilde Cano is felroze en gifgroen en een opvallende keuze voor de koningin. 

Collages (41)

Maar we kennen Letizia ook als een koningin die houdt van strakke lijnen en klassieke looks. Deze koningsblauwe jurk is een iets wat gedurfde keuze, want de jurk zit slechts met één knoop aan de voorkant vast en laat dus haar benen zien. 

Collages (45)

Foto's: ANP & Casa Real

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--